En Sıcak Konular

Haniye'nin evine bombalı saldırı!

12 Haziran 2007 11:16 tsi
Haniye'nin evine bombalı saldırı! Filistin Başbakanı İsmail Haniye'nin evine bombalı saldırı düzenlenirken Hamas yapılanları "tüm kırmızı çizgileri aşmak" olarak nitelendirdi.

 Filistin Başbakanı İsmail Haniye'nin evine el bombası atıldı. Saldırıda yaralanan olmadığı bildirildi. Güvenlik yetkilileri, saldırı sırasında Haniye ve ailesinin Gazze kentinin dış kesimlerindeki Şati mülteci kampında bulunan evlerinde olduklarını belirtti. Yetkililer, saldırının evde hasara yol açtığını söyledi. Haniye'nin evine dün de ateş açılmıştı.

HAMAS: TÜM KIRMIZI ÇİZGİLERİ AŞTILAR

Hamas, Başbakan İsmail Haniye'nin evine bu sabah düzenlenen saldırıyla "El Fetih'in tüm kırmızı hatları aştığını" bildirdi. Hamas, saldırıyı suikast girişimi olarak nitelendirirken, Hamas sözcüsü Fevzi Barhum, El Fetih'i, iktidarını zayıflatmak için Hamas'ın kurumlarını hedef almakla suçladı. Sözcü, "Tüm kırmızı hatları aştılar" dedi. Hamas ayrıca silahlı El Fetih üyelerinin, örgütün askeri kanadına mensup bir Hamaslıyı kaçırarak sokak ortasında öldürdüğünü bildirdi. Öldürülen kişinin, İsrail'in 2004'te suikast düzenlediği Hamas liderlerinden Abdülaziz Rantisi'nin kuzeni olduğu belirtildi.

ATEŞKES 7. KEZ BOZULDU

Ateşkesi canlandırma çabaları da sürüyor. Hamas ve El Fetih arasında arabuluculuk yapan, Gazze'deki Mısır güvenlik delegasyonu başkanı Burhan Hammad, çatışan tarafları acilen toplantıya çağırdı. Çatışmaların yoğunlaşması nedeniyle, Gazze'deki El Ezher ve Kudüs üniversiteleri, sınavları erteleyerek, öğretime ara verdiklerini açıkladı. Son kayıplar ile iki grup arasındaki çatışmalarda son bir ayda ölenlerin sayısı 60'a yükseldi. Hamas ve El Fetih bu son bir ay içinde 7 kez ateşkes anlaşması yaptı. Son ateşkesin kısmen, lise öğrencilerinin sınavlarına katılabilmeleri için ilan edildiği bildirildi.

ATEŞKES ÇABALARI SÜRÜYOR

Geçen hafta yaptığı konuşmada ''Filistin'in bir iç savaşın eşiğinde olduğunu'' vurgulayan Filistin lideri Mahmud Abbas dünkü çatışmaları utanç verici olarak niteledi. Ateşkesi canlandırma çabaları da sürüyor. Hamas ve El Fetih arasında arabuluculuk yapan, Gazze'deki Mısır güvenlik delegasyonu başkanı Burhan Hammad, çatışan tarafları acilen toplantıya çağırdı.

dünya bülteni



Bu haber 277 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,039 µs