En Sıcak Konular

AK Parti'nin Seçim Kılavuzu: 'Ampulde Erdoğan olmasın'

12 Haziran 2007 10:53 tsi
Seçimlere günler kala, siyasi partiler adaylarına yönelik eğitim ve bilgilendirme çalışmalarını hızlandırdı. Peki, Seçim Kılavuzu'nda neler var? Neler yasaklandı?

'Ampulde Erdoğan olmasın' 


Seçimlere günler kala, siyasi partiler adaylarına yönelik eğitim ve bilgilendirme çalışmalarını hızlandırdı. Ak Parti tarafından hazırlanan Vekil Adayları Seçim Klavuzu’nu Cafesiyaset ele geçirdi.

AK Parti Seçim Klavuzu’nun girişinde adaylara yönelik olarak; “Türkiye, 22 Temmuz 2007 tarihinde genel seçimlere gidecek ve önümüzdeki dönem TBMM’ni oluşturacak milletvekilleri seçilecek. Bu sürecin tamamlanması ve en iyi sonucun alınması, teşkilatlarımızın ve adaylarımızın seçmenle kuracağı iletişimin etkisiyle mümkün olacaktır. İletişimin sağlıklı ve sürdürülebilir olması, belirli bir disiplin ve kurallar çerçevesinde hareket edilmesine bağlıdır. Bu kuralların başında, AK Parti kurumsal kimliğinin muhafaza edilmesi gelmektedir. AK Parti kurumsal kimliğine, parti programına, parti tüzüğüne ve Siyasi Partiler Kanunu’na aykırı davranışlar karşısında partimiz taviz vermeyecektir” şeklindeki uyarı yer alıyor.

AK Parti Seçim Klavuzu’nda adaylar Siyasi Partiler Kanunu’ndan, AK Parti kurumsal kimliğine, nasıl gülmeleri gerektiğinden, seçmenlere nasıl davranmaları gerektiğine kadar akla gelen her konuda bilgilendiriliyor. Yanında bir de tanıtım CD’sinin yer aldığı Seçim Klavuzu’nda şu tür bilgiler dikkat çekiyor.

“Parti amblemimizdeki ampul sola yatık olmayacak. Ampulün içi ve yazılar siyah olmayacak, mavi olmayacak. Amblemde zemin rengi siyah, mavi olmayacak”

“Ampulün içinde Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafı, adayın fotoğrafı olmayacak”

“Din ve dince kutsal sayılan konular istismar edilmeyecek”

AK Parti Seçim Klavuzu’nda, Siyasi Partiler Kanunu’ndan da madde madde alıntılar aktarılarak vekil adaylarının seçim kampanyası sırasında konuşmalarında ve hareketlerinde Kanun’a uygun hareket etmeleri isteniyor.

cafesiyaset.com




Bu haber 278 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,042 µs