En Sıcak Konular

ABD: Türkiye, Suriye konusunda sözünü tuttu

17 Kasım 2011 10:33 tsi
ABD: Türkiye, Suriye konusunda sözünü tuttu Türkiye'nin Suriye politikasını değerlendiren ABD Dışişleri Bakanlığının Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Philip Gordon, Türklerin, yapacaklarını söyledikleri şeyleri yaptıklarını ifade etti.

Gordon, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Avrupa ve Avrasya Alt Komitesi'nde katıldığı “Balkanlar” konulu oturumun ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“Türkiye ile ABD arasındaki ortaklığın Suriye'de nasıl bir değişim yaratabileceğine” dair bir soru üzerine Gordon, bunun haliyle zorlu bir mesele olduğuna dikkati çekerek, “Şunu söyleyebilirim ki, Türkiye ve ABD bu konuda birlikte çok yakından çalışıyor ve aynı hedefleri paylaşıyor” dedi.

Türkiye'nin geçen eylül ayında New York'taki BM Genel Kurulu toplantısında Suriye'yi sadece eleştirmekle kalmayıp, yaptırımlar da açıkladığını ve Türklerin, yapacaklarını söyledikleri şeyleri yaptıklarını dile getiren Gordon, şöyle devam etti:

“Türkler, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın, komşusuyla (Türkiye ile) önemli ilişkisini muhafaza etmek istiyorsa reform yapmaya ihtiyacı olduğunu açıkça ortaya koydu. Reformları hayata geçirmesi için ona belli bir zaman tanıdılar ve 'bu yönde adım atmazsan bunun sonuçları olacak' dediler. Esad bunu yapmayınca da aynen ABD'nin yaptığı gibi, bu sonuçların istikametinde harekete geçmeye başladılar. Bu konu, Ankara ile düzenli olarak görüştüğümüz ve üzerinde çok iyi şekilde çalıştığımız bir konu.”

Gordon, bir başka soru üzerine, “Türkiye'nin, Suriye'ye, (reform yönünde adım atmamasının) özellikle silah alanındaki ilişkide olmak üzere, sonuçlar, yaptırımlar doğuracağını net biçimde dile getirdiğini” ifade ederek, “Hatta bunun daha da fazlasını görmek istiyoruz, çünkü bizim görüşümüze göre, Esad'ın kendi halkına karşı uyguladığı şiddetin sonuçları olmalı” diye konuştu.

A.A.



Bu haber 798 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,093 µs