En Sıcak Konular

Yazıcıoğlu soruşturmasında flaş gelişme

17 Kasım 2011 10:29 tsi
Yazıcıoğlu soruşturmasında flaş gelişme Eski BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümüyle ilgili soruşturmada İstanbul’da operasyon yapıldı. İki adrese yapılan baskında 2 kişi gözaltına alındı.

Eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Atatürk Havalimanı'nda TAV'ın bir birim müdürünün ofisinde arama yapılıyor.

Soruşturmayı yürüten savcılığın talimatıyla Atatürk Havalimanına gelen emniyet ekipleri, TAV'ın bir birim müdürünün ofisinde arama başlattı.

TEKNİSYEN DE SORGULANIYOR

Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali'nde çalışan K.K. isimli bir teknisyenin eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin sorgulandığı öğrenildi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, emekli bir askerin ardından Atatürk Havalimanı'nda çalışan bir uçak teknisyenin ifadesine başvurdu belirtildi. Teknisyenin 6 ay önce kaza yapan helikopterin sahibi olduğu şirketten ayrılıp başka bir özel uçak şirketinde işe başladığı öğrenildi.

TAV'DAN AÇIKLAMA

TAV Havacılık, bir teknisyenlerinin eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin bilgisinin alındığını, konunun bu kişinin daha önceki görevine dair olduğunu, şu anki göreviyle bir ilgisinin bulunmadığını bildirdi.

TAV Havacalık'tan yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

''Helikopter kazasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında daha önce bu kaza ile ilgili teknikten sorumlu bilirkişi olarak kaza kırım ekibinde çalışmış olan teknisyenimizle ilgili bilgi almak üzere, bugün emniyet birimleri TAV Havacılık hangarlarını ziyaret etmiştir.

Soruşturma kapsamı emekli astsubay teknisyenin o dönem ki göreviyle ilgilidir. Yapılan soruşturmanın, teknisyenimizin halihazırdaki görevi ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.''

TEKNİSYEN GÖZALTINA ALINDI

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği kaza ile ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan helikopter şirketinin teknisyeni K.K. Malatya'ya getirilecek.

Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Atatürk Havalimanı'nda çalışan emekli astsubay teknisyeni K.K. gözaltına alındı. Daha önce Yazıcıoğlu'nun helikopteri kiraladığı şirkette çalışan K.'nın 6 ay önce TAV'a geçtiği bildirildi. Gözaltına alınan K.K.'nın Malatya'ya getirileceği öğrenildi.

Soruşturma kapsamında daha önce 5 kentte yapılan operasyonda Kaza Kırım Ekibi Başkanı Feridun Seren, üyeler Kerem Mumcuoğlu, Mehmet Sevdim ile helikopterin cihazını söken turuncu tornavidalı muvazzaf subay Nedim Bakırhan, kaza yerinde bulunan diğer askerler Nusret Memiş, Aydın Özsıcak ve merkezde görevli Cemal Şahin tutuklanmıştı. Feridun Seren, mahkemede verdiği ifadede 29 Mart 2009'da, düşen helikopterin sahibi ESAS Hava Taşımacılık Turizm ve Ticaret AŞ'ye bağlı Med-Air şirketinde o dönem görevli bir teknisyeni K.K.'yı da yanlarında götürdükleri belirtmişti. Kırım ekibinde olmaması rağmen K.K'nin olay yerine götürülmesi tartışma konusu olmuştu. Seren, mahkemede şu ifadelere kullanmıştı: "29 Mart 2009'da bizim oraya ulaşmamızı askeri helikopter sağladı. Ancak sadece 3 kişi alabileceklerini söylediler. Kaza Türkiye gündeminde önemli yer edindiği için ELT cihazını tespit etmek amacıyla Kerem Mumcuoğlu yerine Esas Havacılık Şirketi teknisyeni K.K'yı aldık. 35 -40 dakika kalabildik. ELT cihazını aldık.

A.A. & Cihan



Bu haber 742 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,642 µs