En Sıcak Konular

İşte Haberal'ın hastane belgeleri

17 Kasım 2011 09:55 tsi
İşte Haberal'ın hastane belgeleri CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun sahte olduğunu iddia ettiği, Ergenekon davası sanığı ve CHP milletvekili Haberal'ın sağlık durumuna ilişkin belgelere ulaşıldı.

Silivri Devlet Hastanesi'nde hazırlanan "Hemşire Gözlem Formu" ve "Hastane Giriş Kâğıdı" gibi belgeler Haberal'ın yatarak tedavi gördüğünü gösteriyor.

Sabah, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Silivri Cezaevi ziyareti sonrasında gündeme getirdiği, hükümetin Mehmet Haberal ile ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) sahte belgeler sunduğu iddiasını çürütecek belgelere ulaştı. Kemal Kılıçdaroğlu, 10 Kasım günü Silivri Cezaevi'ne giderek partisinin Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal ile İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ı ziyaret etmişti. Kılıçdaroğlu cezaevi önünde yaptığı açıklamada hükümetin AİHM'de devam eden bir davaya Haberal'ın sağlık durumu hakkında sahte belgeler gönderdiğini iddia etmişti.

ÜÇ GÜN YATARAK TEDAVİ

Haberal'ın avukatı Gülbin Çelik, bu açıklamanın ardından "Haberal, Silivri Devlet Hastanesi'nde yatmadığı halde yatmış gibi gösterildi" iddiasını ortaya attı. SABAH Özel İstihbarat Bölümü, günlerdir tartışma konusu olan olayda tartışmalara son noktayı koyacak belgelere ulaştı. Haberal'ın Silivri Devlet Hastanesi'nde tedavi gördüğü süreçte hazırlanan "Hemşire Gözlem Formu", Mehmet Haberal'ın Silivri Devlet Hastanesi Semt Polikliniği'nde üç gün yatarak tedavi gördüğünü ortaya koyuyor. 28 Temmuz 2011 günü hastaneye yatışı yapılan Haberal'ın yatışını Dr. Enver Yücel yapmış. Poliklinikte 30 Temmuz 2011 gününe kadar yatan Haberal'ın ateş, nabız, kan basıncı ile solunumu düzenli olarak gözlem altında tutulmuş. Hemşireler N.C., T.G., ve E.T. bu üç günde Haberal'ın bakımını yapmış. Yine Haberal'ın "Hastane Giriş Kâğıdı"nda da yattığı bölüm kısmında "Silivri Devlet Hastanesi Semt Polikliniği" ifadesi bulunuyor.

BELGE KAYDI YOK

Avukatın diğer bir iddiası da Haberal'ın imzasının bulunduğu ve "Poliklinikte gerekli tedaviyi aldım. Ana binaya sevkime gerek yok" ifadesinin geçtiği sahte bir belge düzenlendiği iddiasıydı. SABAH'ın ulaştığı bu belgenin hiçbir resmi kaydının olmaması dikkat çekti. Haberal'ın, başhekimliğe yazdığı dilekçenin ne savcılık ne de başhekimlik tarafından kayıt altına alınmadığı görülüyor. Hastane tarafından AİHM'e böyle bir belgenin asla gönderilmediği dile getirilirken hastane yönetiminin, konuyu soran İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerine, "Bize böyle bir dilekçe verilse mutlaka kayıt altına alınırdı, bu belge ne kayıt altına alınmış ne de kaşelenmiş" savunmasını yaptığı öğrenildi.

 






Bu haber 1,060 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,708 µs