En Sıcak Konular

Görevim: 'Hasar yönetimi!'

12 Haziran 2007 07:17 tsi
Görevim: 'Hasar yönetimi!' Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, dünyanın saygın gazetelerinden Wall Street Journal'a verdiği röportajda askerin nisan ayındaki açıklamasıyla ilgili "Olan oldu, artık ileri bakmalıyız" dedi..

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, dünyanın saygın gazetelerinden Wall Street Journal gazetesine bir röportaj verdi. Guy Chazan imzalı röportajda Bakan Gül, çarpıcı açıklamalarda bulundu. WSJ muhabirinin "Ordunun nisan ayındaki seçim döneminde örtülü müdahale tehdidi hakkında ne düşünüyorsunuz?" şeklindeki sorusuna karşılık Gül "Olan oldu, artık ileri bakmamız gerekiyor" diye cevap verirken, görevinin "hasar yönetimi" olduğunu ifade etti.

Anayasa değişikliği paketi geçerse halk oylamasında Cumhurbaşkanlığı'na yeniden aday olacağını söyleyen Gül, halkın yaklaşık yüzde 80'inin de cumhurbaşkanını halkın seçmesini istediğini belirtti. Gül, ordu ile ilişkileri konusunda ise "Eğer seçilirsem tarafsız ve adil olacağım. Benden bunu herkes bekliyor. Türk ordusu ülkenin demokratik olmasını istiyor. Bazı insanlar farklı düşünebilir ancak ben Türk ordusunun demokratik süreç ve seçimin sonucuna saygı duyacağına gönülden inanıyorum. Biz her zaman ordumuzla gurur duyduk" şeklinde konuştu.

GİZLİ AJANDAMIZ YOK

Muhabirin "gizli ajanda" iddiaları konusundaki görüşünü de sorduğu Gül "Gizli ajandamız olsaydı, AB üyeliği yolunda bu kadar güçlü ilerler miydik? Bu hükümetin bir gizli ajandası olsaydı, AB'ye girmeyi mi yoksa dışında kalmayı mı tercih ederdi? Bunu söyleyenler 4 yıl öncenin Türkiye'sini bugünküyle kıyaslamalı" yanıtını verdi.

sabah



Bu haber 401 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,578 µs