En Sıcak Konular

Eroğlu: PKK'ya destek veren ülkeler ayağını denk alsın

12 Kasım 2011 16:52 tsi
Orman ve Su Bakanı Veysel Eroğlu, teröre destek veren ülkeleri uyararak "PKK'ya destek veren ülkeleri biliyoruz, ayaklarını denk alsınlar." dedi.



AK Parti Afyonkarahisar İl Gençlik Kolları'nın kongresine katılan Eroğlu, çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı. PKK'nın İzmit'te kaçırdığı feribot olayının hatırlatıldığı Eroğlu, "Terörü sıfıra indirmek mümkün değil, ancak asgariye indirilebilir. Biz, bir strateji değişikliğine gittik bir defa Kürt kökenli vatandaşlarımızı hukukun üstünlüğünü esas alarak, onları koruyarak PKK'dan ayırmak sureti ile bir teröristleri ayrı bir kefeye koyarak onları bağrımıza basarak gereğini yaptık. Bir takım haklarının verilmesi konusunda açılımlar yaptık. PKK elinden bu tür oyuncaklarının alındığını hissedince bu tür eylemlere yönelmeye başladı." dedi.

Son zamanlarda PKK'ya karşı kapsamlı operasyonlar yapılmaya başlandığının ifade eden Eroğlu, Çukurda da yapılan saldırı sonrasında hava destekli, kara destekli bir operasyonla Kazan Vadisi'ne girildiğini ve temizlik yapıldığını anlattı. Eroğlu, "PKK'nın şehirlerdeki yapılanması olan KCK'ya karşı ciddi operasyonlar yapılmaya başlandı. PKK feribot kaçırma gibi eylemler ile 'hala biz buradayız' mesajı vermeye çalışıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti çok güçlüdür. Güçlü bir devletiz, gereği yapılacaktır. Kimsenin endişesi olmasın." diye konuştu.

Bakan Eroğlu, teröre destek veren ülkeleri de uyararak şunları söyledi: "Ama şunu da söylemek istiyorum. Terörü destekleyen ülkeler var. Bunlardan fevkalade rahatsızız. Türkiye'nin muhteşem tırmanışını engellemek, Türkiye'yi zayıflatmak için belki terörü destekliyorlar ama en sonunda terör bizden ziyade döner onları vurur. Bu devletler bellidir. Bu devletlere bir ikazdır bunlar. Türkiye küresel bir güçtür. Daha da büyümeye devam edecektir. Dünyanın 16. büyük ekonomisine sahiptir. Ordusu ile güçlü bir ülkedir. Ona göre herkes ayağını denk alsın."

Terörle ilgili gereken tedbirlerin alındığını ifade eden Eroğlu, terör belasının sona ermesi için bunları destekleyen ülkelerinde mutlaka desteğini çekmesi gerektiğini tekrarladı.

Eroğlu, "Bu cephaneler, bu silahlar, bu mayınlar nereden geliyor. Bu patlayıcılar nereden geliyor?" diye sordu.

Artık Kürt vatandaşların da PKK'nın kendileri için büyük bir bela olduğunun farkına vardıklarını vurgulayan Eroğlu, "PKK'nın kimliğe bakmadan öldürdüğünü görünce bunun farkına vardılar. Dağa çıkmalar azaldı, dağdan kaçışlar başladı. Bir dağılma başladı. Sadece askeri birlikler değil özel eğitilmiş Özel Kuvvetlerle mücadeleye edilmeye başlandı. Bunlar kaçacak delik aramaya başladılar." şeklinde konuştu.

Bu haber 1,049 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,762 µs