En Sıcak Konular

Altan: "Fiilen iktidar yok"

11 Haziran 2007 14:09 tsi
Altan: Prof. Mehmet Altan, Türkiye'de rejimin değiştiğini öne sürdü ve "Fiilen iktidar yok" dedi. Altan'a göre, son açıklamaları ile Genelkurmay, açıkça suç işliyor.

Moral FM'de Emrah İRİÇ'in sorularını cevaplandıran Star Gazetesi Başyazarı Prof. Dr. Mehmet Altan'dan gündeme bomba gibi düşecek çarpıcı açıklamalar.

''Fiilen iktidar yok'' diyen Mehmet Altan, Genelkurmay'ın son açıklamaları ile anayasal suç işlediğini ve Türkiye'de rejimin değiştiğini söyledi.

Yargının çift başlı oluşundan yakınan Altan, ''Ayıptır! Milleti özgür bırakın! Düştüğümüz duruma bakın'' diye isyan etti.

İşte Emrah İRİÇ'in Prof. Dr. Mehmet Altan'la gerçekleştirdiği röportajdan satır başları:

— Bu bildirilerin hiç birisi normal değil.

— Böyle bir refleksi zaten bu acıyı duyup göstermemek mümkün değil. Bunun dışında Türkiye’de gerginliğin artmasına bir ortam da olabilir. Bakıyorum en militarist yazarlar bile sınırı aştı diyor. Bu Türkiye’yi iç çatışmaya götürür.

— Nokta’nın neden basıldığını unutmamak lazım! Çift başlı yargı doğal hukuk devletinde olmaz. Dergi neden toplatıldı ve kapatıldı. Bir dergi TSK ile sivil toplumun nasıl birebir ilişkide olduğunu ortaya koydu. Bunun karşılığında dergi kapatıldı, toplatıldı.

— Bu 28 Şubat’ın daha büyük düzendeki bir operasyonu. Türkiye’de sivil toplum örgütleri yok. İnsanların devletten geçindiği bir toplumda sivil örgütler olmaz. Yani Rejim değişti. Onu söyleyeyim. 28 Şubat'ın paravanı... Nereye gidiyoruz belli değil. Bu işte hayır yok. Darbecilere de yok.

— Refleks sokağa dökülürse bu refleks Ak Parti karşıtlığına dönüştürülecek. Ak Parti’nin en büyük hatası AB sürecini siyasal milliyetçilik yaparak oy alacağını sanması.

— Millet sokağa dökülürse ve PKK mitinglerine başlarsa büyük bir kargaşa zeminine ortam hazırlar. İstenen de bu. İç savaş… Allah korusun.

— Şu an fiilen iktidar yok. Olan bir yerde asker bu kadar konuşamaz. Askerin yaptıklarının hepsi anayasal suç!

— Korkunç bir hal şu an Türkiye’nin durumu… Asker çıkıyor basın toplantısında K.Irak’a girelim diyor. Aslında Başbakanlığa bağlı.

— 23 Temmuz sabahına nasıl uyanırız… Ulaşırsak görürüz. Rezalet… Bize reva görülen muamelelere bakın ya... Ayıptır. Bu halkı özgür bırakın

Haber7



Bu haber 420 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,843 µs