En Sıcak Konular

Van'da yine deprem

9 Kasım 2011 21:52 tsi
Van'da yine deprem Van'da meydana gelen depremde bir otel ve birkaç bina göçtü. Göçük altında insanların olduğu öğrenildi.

01.33 Jandarma Genel Komutanlığından 24, İstanbul Emniyet Müdürlüğünden ise 80 kişilik arama kurtarma timi Van'a gitti

Van'daki 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından, Jandarma Genel Komutanlığından 24, İstanbul Emniyet Müdürlüğünden ise 80 kişilik arama kurtarma timi bölgeye gitti.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Jandarma Genel Komutanlığından 24, İstanbul Emniyet Müdürlüğünden ise 80 kişilik olmak üzere 104 kişilik arama kurtarma timi bölgeye hareket etti.

Depremin ardından Van'da güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarılırken, Erciş ilçesinden bin polis takviye olarak Van'a sevk edildi.


--------------------------------------------------------------------------------

00.41 Kızılay, yaralılar için bin 150 ünite kan hazırlıyor

Türk Kızılayı, Van'da 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından yaralılar için bin 150 ünite kan hazırlıyor.

Türk Kızılayından yapılan yazılı açıklamaya göre, depremin ardından Erzurum Kan Merkezi'nden 400 ünite, Diyarbakır Kan Merkezi'nden 200 ünite kan bölgeye doğru yola çıkarıldı.

Van Bölge Kan Merkezinde de 550 ünite kan hazır tutulduğu belirtilen açıklamada, hastanelerden yaralıların tedavisi için gelebilecek tüm kan taleplerinin Türk Kızılayınca karşılanacağı bildirildi.


--------------------------------------------------------------------------------

00.40 Yıkılan Bayram Oteli'nden 8 kişi sağ çıkartıldı

Van'da akşam saatlerinde meydana gelen ve merkez üssü Edremit olan 5,6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Bayram Oteli'nin enkazından şu ana kadar 8 kişi sağ olarak kurtarıldı.

Otel enkazına ilk olarak sağlık ekipleri ulaştı. Ekipler, çevredeki vatandaşların yardımıyla yıkıntılar arasından ilk çıkartılan vatandaşlara müdahale etti.

Çevrede yoğun şekilde gaz koku hissedilmesi ve doğalgaz kaçağı olması ihtimali üzerine ambulans görevlileri anons yaparak, vatandaşları sigara içmemeleri konusunda uyardı.

İş makinalarının da otel enkazına gelmesi üzerine çalışmalar hız kazanırken, emniyet güçleri çevre güvenliği alarak vatandaşların enkaz üzerine çıkmasını engelledi. Bu arada emniyet güçleri gelmeden de bazı vatandaşların barikat kurarak, enkaz üzerine çok sayıda insanın çıkmasını engellediği görüldü.

Yıkılan otelde çok sayıda basın mensubunun kaldığı, enkaz altında canlı yayın aracının da bulunduğu öğrenildi.


--------------------------------------------------------------------------------

00. 39 Başbakan Yardımcısı Atalay, Sağlık Bakanı Akdağ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik Van'a gitti

Merkez üssü Edremit olan 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik Van'a gitti.

Atalay ve beraberindekiler özel bir uçakla saat 00.25'de Esenboğa Havalimanı'ndan Van'a hareket etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Van Milletvekili Çelik AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Sayın validen aldığımız bilgiye göre, şimdiye kadar 27 bina yıkılmış, bu binalardan yedisi hasardan dolayı boşmuş. Enkaz altında kalan insanlarla ilgili maalesef henüz sağlıklı bir bilgi yok. Biz de şimdi Van'a gidiyoruz. Orada gördükten sonra sağlıklı bir açıklama yapmak mümkün olacak'' dedi.



--------------------------------------------------------------------------------
00.36 Yıkılan iki ayrı otelin enkazından sağ olarak kurtarılanların sayısı 13'e yükseldi

Van'da meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından arama kurtarma ekiplerinin, il merkezindeki 6 ayrı enkaz bölgesinde çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğündeki Kriz Koordinasyon Merkezinden alınan bilgiye göre, merkez üssü Edremit ilçesi olan 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından yıkılan binaların enkazlarına kısa sürede Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ile Sivil Savunma Müdürlüğüne bağlı ekipler sevk edildi.

Ekiplerin çalışma yaptığı enkazlar arasında bölgede görev yapan bazı gazetecilerin de konakladığı Bayram Oteli'nin yanı sıra Aslan Oteli'nin bulunduğu bildirildi.

Diğer ekiplerin de Seyit Fehim Arvasi Mahallesi'ndeki İtfaiye Garajı yanındaki 4 binanın enkazı ile Zübeyde Hanım Caddesi'nde yıkılan bir binada çalışmalarını yoğun şekilde sürdürdüğü öğrenildi.

Arama kurtarma ekipleri Kriz Koordinasyon Merkezi ile sürekli bağlantı kurarak gelişmeler hakkında bilgi aktarırken Erçiş'ten gelene ilk yardım ekipleri de çalışmalara destek veriyor.

Bu arada yetkililer, Bayram Oteli ile Aslan Oteli'nin enkazından sağ olarak kurtarılanların sayısının 13'e yükseldiğini bildirdiler.

Enkazdan yaralı olarak çıkarılanların Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildiği öğrenildi.

--------------------------------------------------------------------------------

00.30 Kızılay deprem Bölgesine bin 250 çadır daha gönderdi

Türk Kızılayı Batı Karadeniz Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi, Van’da meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından Düzce, Sakarya ve Bolu depolarından bin 250 çadırı deprem bölgesine gönderildi. Kaynaşlı deposundan 250, Sakarya deposundan 500 ve Bolu deposundan 500 olmak üzere toplam bin 250 çadır 5 TIR ile deprem bölgesine doğru yola çıktı. Batı Karadeniz Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi Müdürü Mustafa Yılmaz, bölgede tekrar yaşanan yıkıcı depremin ardından bölgedeki ekiplerin talebi üzerine bölgeye çadır gönderdiklerini söyledi. Yılmaz, "Düzce, Sakarya ve Bolu depolarından bölgeye bin 250 çadır gönderiyoruz.” dedi.


--------------------------------------------------------------------------------
00:28 Bayram Otel enkazından 3 kişi canlı çıkarıldı

Van Edremit merkezli 5.6 deprem ile yıkılan şehir merkezindeki Bayram Otel enkazından 3 kişi canlı olarak kurtarıldı. Otel enkazından en son saat 00,20 sularında 66 yaşında Reşat Akçılgın isimli bir kişi çıkarıldı


--------------------------------------------------------------------------------
00.04 Prof. Dr. Ali Koçyiğit: Bu deprem artçı değil

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Koçyiğit, Edremit merkezli son depremin artçı değil, bağımsız bir deprem olduğunu söyledi. 23 Ekim'de Erciş merkezli 7,2 büyüklüğündeki depremin diğer faylara enerji aktardığını kaydeden Koçyiğit, "Bugün olan deprem benim kanımca ana fayın diğer fayları tetiklenmesinden kaynaklanan bağımsız bir deprem. Bu tür depremler daha bir süre daha devam edebilir. Hasar gören binalar yıkılabilir. Orada sadece 1 tane fay yok. Bir fay olsaydı şimdiye kadar enerji boşalmış bitmiş olurdu." dedi. Prof. Dr. Ali Koçyiğit, bölgede 5,6'dan daha büyük deprem olma ihtimalinin hemen hemen yok gibi olduğunu vurguladı.


--------------------------------------------------------------------------------

23.49 Van'a 9 uçak ile arama kurtarma ekipleri gönderiliyor

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yetkilileri, Van ili Edremit ilçesi merkezli 5.6 büyüklüğündeki deprem sonrası Başkanlıkça ivedilikle yapılan hazırlıklar çerçevesinde; Van'a 9 uçak ile gönderilen arama ve kurtarma ekiplerinin gönderilmeye başlandığını bildirdi.

Van'a, İstanbul'dan 1 THY kargo uçağı, 2 THY yolcu uçağı, Ankara'dan 1 askeri, 1 THY, İzmir'den 1 askeri, Adana'dan 1 askeri, Diyarbakır'dan 1 askeri, Afyon'dan 1 askeri, olmak üzere toplam 5 askeri 4 THY uçağı ile arama-kurtarma ekipleri Van'a sevk ediliyor.

Bölgeye, Muş'tan 15 personel 2 arama-kurtarma aracı, Siirt'ten 9 personel, 2 arama-kurtarma aracı, 1 arama köpeği, Diyarbakır 34 personel, 2 arama-kurtarma aracı, 2 arama köpeği, Ankara;dan 20 personel, 2 arama-kurtarma aracı, İstanbul'dan 30 personel, 2 arama-kurtarma aracı, İzmir'den 30 personel, 2 arama-kurtarma aracı, Bursa'dan 60 personel, 2 arama-kurtarma aracı, Adana'dan 30 personel, 2 arama-kurtarma aracı, Bitlis'den 10 personel, 1 vinç, 1 arama-kurtarma aracı, Ağrı'dan 6 personel, 2 arama-kurtarma aracı, Iğdır'dan 7 personel, 1 arama-kurtarma aracı, Bingöl'den 6 personel, 2 arama-kurtarma aracı, Hakkari'den 5 personel, 2 arama-kurtarma aracı, Bitlis'den 10 personel, 1 vinç, 1 arama-kurtarma aracı, Erzurum'dan 32 personel, 1 kamyon, 1 arama-kurtarma aracı, Erzincan'dan 6 personel, 1 arama-kurtarma aracı, Kocaeli'den 15 personel Bölgeye sevk edildi.


--------------------------------------------------------------------------------


23.44 Başbakan Yardımcısı Atalay: İnşallah can kaybı fazla olmaz diye umuyoruz ama biz her ihtimale karşı en ivedi şekilde tedbirler almak durumundayız

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, bu akşam meydana gelen merkez üssü Edremit olan 5,6 büyüklüğündeki depremle ilgili, ''İnşallah can kaybı fazla olmaz diye umuyoruz ama biz her ihtimale karşı en ivedi şekilde tedbirler almak durumundayız'' dedi.

Atalay, NTV'de telefonla katıldığı canlı yayında, bölgede 230 civarındaki arama kurtarma personelinin depremin ardından çalışmalara başladığını bildirdi. Yakın illerden karayoluyla ekiplerin bölgeye yönlendirildiğini ifade eden Atalay, Ankara ve İstanbul'dan da yardım ekiplerini taşıyan uçakların bölgeye hareket edeceğini belirtti.

Depremin ardından Van'da elektrik kesintisi yaşandığını, bu nedenle uçakların daha önce kalkamadığını dile getiren Atalay, Van Havaalanı'nın daha sonra uçuşlara açıldığını kaydetti.

Türk Kızılayının çadırlarını taşıyan kargo uçaklarının da hareket etmek üzere olduğunu bildiren Başbakan Yardımcısı Atalay, depremde bir dershane ve otel ile bazı toprak evlerin yıkıldığını ifade etti.

Atalay, otelde kalan kişi sayısıyla ilgili ellerinde henüz net bir bilgi olmadığını belirterek, ''Otelin sahibinin söylediği, otelde çok fazla kişi yok gibi'' dedi.

Yıkıldığı bildirilen dershanenin de boş olduğuna işaret eden Atalay, ''İnşallah can kaybı fazla olmaz diye umuyoruz ama biz her ihtimale karşı en ivedi şekilde tedbirler almak durumundayız'' diye konuştu.

23 Ekim'de meydana gelen depremin ardından geçici hasar tespit çalışmaları yapıldığını, girilmemesi gerekenlerle ilgili sahiplerine bilgi verildiğini anlatan Atalay, kesin hasar tespiti için vakit gerektiğine dikkati çekti.

Bu akşam meydana gelen deprem öncesinde yarın bölgeye kesin hasar tespiti için 300 personelin gitmesinin planlandığını belirten Atalay, bugünkü depremin ardından yeni bir hasar tespit çalışmasının başlatılacağını söyledi.

Yetkililerin, ''Depremin derinliğinin az, bu nedenle de etkisinin fazla olduğunu'' dile getirdiklerini anlatan Atalay, depremin merkez üssü olan Edremit'te herhangi bir hasar olmadığını vurguladı.


--------------------------------------------------------------------------------

23.41 Erciş'te görev yapan İstanbul İtfaiyesi arama kurtarma birliği Van'a sevk edildi. Van'da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Erciş'te görev yapan İstanbul İtfaiyesi arama kurtarma birliği Van'a sevk edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Van'da saat 21.23'te meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından, yıkılan otelin enkazında çalışmalara katılmak üzere 4 araç ile 10 arama kurtarma personelinin bölgeye yönlendirildiği belirtildi.


--------------------------------------------------------------------------------
23.38 Van'da saat 21.23'te meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından yıkılan iki ayrı otelin enkazından 11 kişinin sağ olarak kurtarıldığı bildirildi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğündeki Kriz Koordinasyon Merkezinden alınan bilgiye göre, merkez üssü Edremit ilçesi olan 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından yıkılan Bayram Oteli ile Aslan Oteli'nin enkazına çok sayıda arama ve kurtarma ekibi sevk edildi.

Binaların enkazında çalışmalara başlayan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ile Sivil Savunma Müdürlüğüne bağlı ekipler, Bayram Oteli'nin enkazından 8, Aslan Oteli'nin enkazından ise 3 kişiyi sağ olarak çıkardı.

Ambulanslarla Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen 11 kişinin tedavi altına alındığı, binaların enkazında arama kurtarma çalışmalarının sürdürüldüğü bildirildi.

--------------------------------------------------------------------------------
23.37 UDİM Müdürü Kalafat:  Bu deprem, 23 Ekim'de olan ana depremin sonrasında bölgedeki stres dengesinin bozulması sonucunda meydana gelmiş bir deprem olarak nitelendirilmelidir

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi (UDİM) Müdürü Doğan Kalafat, Van'ın Edremit ilçesindeki 5.6 büyüklüğündeki sarsıntının, 23 Ekim'deki ana deprem sonrasında bölgedeki stres dengesinin bozulması sonucu meydana gelmiş bir deprem olarak nitelendirilmesi gerektiğini söyledi.

Kalafat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Van'ın Edremit ilçesi merkezli sarsıntının şiddetli deprem skalasında bulunduğunu ve derinliğinin çok sığ olması nedeniyle yeryüzündeki izinin güçlü olduğunu belirtti.

Ana deprem sonrasında kırılan alan ve aynı sistem içerisindeki aktif fay parçalarının büyük depremden etkilendiğini vurgulayan Kalafat, iki haftalık süre içerisinde yaklaşık 150'ye yakın 4 büyüklüğünde ve 7 de 5'in üzerinde deprem meydana geldiğini dile getirdi.

Kalafat, ''Bunların tamamı, ana şokun bölgedeki etkisinden dolayı oluşmuş depremler. Dolayısıyla bölgedeki kırılan fayı bir alan olarak düşünürsek, bu alandaki aktif fay parçaları zaman içerisinde kırılmıştır ve kırılmaktadır. Bunu, bu sürecin bir parçası olarak değerlendirmek lazım. Bu deprem, 23 Ekim'de olan ana depremin sonrasında bölgedeki stres dengesinin bozulması sonucunda meydana gelmiş bir deprem olarak nitelendirilmelidir'' diye konuştu.

Bağımsız olarak düşünüldüğünde son depremin, hasara ve can kaybına neden olabilecek büyüklükte bir deprem olmadığına dikkati çeken Kalafat, ana depremde hasar görmüş yapılara zarar verebileceğini, hasarlı binalarda oturmaya devam eden vatandaşlar varsa can kaybı oluşabileceğini kaydetti.

23.35 Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Van'daki İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğündeki Kriz Koordinasyon Merkezine geldi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Van'daki İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğündeki Kriz Koordinasyon Merkezine geldi.

Saat 21.23'te merkez üssü Van'ın Edremit ilçesi olan 5,6 büyüklüğündeki deprem sırasında Erciş'te incelemelerde bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, il merkezindeki bazı binaların yıkıldığını haber alınca Van'a hareket etti.

Eşi Sare Davutoğlu ile birlikte Van'daki İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğündeki Kriz Koordinasyon Merkezi'ne gelen Bakan Davutoğlu, Van Valisi Münir Karaloğlu'ndan bilgi aldı.

Bu arada Van Belediye Başkanı Bekir Kaya da Kriz Koordinasyon Merkezi'ne geldi.


--------------------------------------------------------------------------------
23.23 Arama-kurtarma ekiplerini bölgeye götürmek üzere 5 uçak hareket edecek

Van'da meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından arama-kurtarma ekiplerini bölgeye götürmek üzere 5 uçak bölgeye hareket edecek.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, arama-kurtarma ekiplerini bölgeye götürmek üzere 5 uçak gidecek.

Ayrıca, Muş ve Ağrı'dan arama-kurtarma ve yardım ekiplerinin de bölgeye geçtiği öğrenildi.

-Artçı sarsıntılar sürüyor-

Öte yandan, 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede artçı sarsıntılar sürüyor.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezinden alınan bilgiye göre saat 22.20-23.03 saatleri arasında en büyüğü 4,4 olmak üzere 5 artçı sarsıntı daha kaydedildi.


--------------------------------------------------------------------------------

23.11 "Bu depremin yarattığı şiddet 6 civarında. Ana şoka göre bir şiddet derecesi daha küçük''

Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Müdürü Prof. Dr. Mustafa Erdik, Van'daki 5,6 büyüklüğündeki depremin ana şoka göre bir şiddet derecesi daha küçük olduğunu belirterek, ''Hasarsız bir binada hasar yaratması çok küçük bir ihtimal, ama hasarlı bir yapıyı yıkması muhtemel'' dedi.

Erdik, bu akşam saat 21.23'te Van'ın Edremit ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depreme ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, eldeki verilerin, bölgedeki kırılmanın halen devam ettiğini gösterdiğini kaydetti.

Büyük depremlerden sonra bekledikleri artçı sarsıntıların büyüklüğünün ana şokun bir altına kadar inebileceğini, üstüne çıkmayacağını dile getiren Erdik, ''Ana şok 7,2 olduğu için 6,2'yi görme ihtimali var. Şu anda en yükseği 5,6 civarında kaldı. Bu bölgede, Türkiye'deki yanal atımlı faylara göre artçı şok aktivitesi çabuk sönmüyor. Bir süre daha artçı sarsıntılar devam edecek gibi duruyor'' diye konuştu.

Erdik, Türkiye'de artçı sarsıntılarla ilgili istatistiklerin daha çok yanal atımlı depremlere ilişkin olduğunu vurgulayarak, ''Mesela Kuzey Anadolu fay hattında veya Ege'deki depremler gibi. Ama bu bölgede artçı şoklar uzuyor. Bu, daha önce alıştığımız bir fay tipi değil. Bu bakımdan istatistiklerle ilgili bir şey söylemek zor'' dedi. 

Son sarsıntının artçı şok olup olmadığının da ayrıca incelenmesi gerektiğini belirten Erdik, şöyle devam etti:

''Çünkü etrafta çok miktarda fay var. Ayrı bir deprem değil de ana şokun yırttığı 30x60 kilometre boyutlarında bir ters fay, ona bağlı olabilir. Ama esas ana şokun yırttığı fayın biraz güneyinde duruyor. MTA tarafından gösterilen bir Van fayı var. Onun göl içindeki uzantısı gibi duruyor. Ama şu an söylediklerim biraz prematüre tabii. Yarına detaylı incelememiz gerekir.''

Erdik, ana depremde ağır hasar görmüş binaların artçı şoklarda yıkılabileceğini kaydederek, ''Hasarsız bir binada bu depremin hasar yaratması fazla mümkün değil. Çünkü ilk depremin Van'da yarattığı şiddet 7-8 civarındaydı. Bu depremin yarattığı şiddet 6 civarında. Ana şoka göre bir şiddet derecesi daha küçük. Biraz daha yakın faya, Van'a 15 kilometre. Hasarsız bir binada hasar yaratması çok küçük bir ihtimal, ama hasarlı bir yapıyı yıkması muhtemel'' diye konuştu.

Baştan beri Hükümetin ve ilgili kurumların, vatandaşları hasarlı binalara girilmemesi konusunda uyardığını aktaran Erdik, özellikle Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bu yönde uyarıları olduğunu, bunlara uyulması gerektiğini söyledi.


--------------------------------------------------------------------------------

22.49 Depremde yıkılan otelin enkazında arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor

Van'da, saat 21.23'te meydana gelen 5,6 büyüklügündeki depremin ardından yıkılan otelin enkazında arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi'nde bulunan Bayram Oteli'nin yıkılmasından sonra bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi ve ambulans sevk edildi.

Ekipler, iş makinelerinin yardımıyla enkazda arama-kurtarma çalışmalarını aralıksız sürüyor.

Depremde, bazı araçlar yıkılan binanın enkazı altında kaldı.

--------------------------------------------------------------------------------

Van Edremit merkezli ardı ardına gelen 5.7 ve 4,5 şiddetli depremlerde şehir merkezinde bulunan içinde çok sayıda gazeteci ve İranlı turistlerin kaldığı 5 katlı Bayram Otel'i yıkıldı. Otelin göçüğü altında insanların olduğu öğrenildi. Bu arada aynı otelde kalan Cihan Haber Ajansı ekibi son anda kendilerini dışarı attarken canlı yayın aracı göçük altında kaldı.

Van’da meydana gelen 5,6 şiddetindeki depremde Bayram Otel’in yanısıra Açı Dershanesi’ne ait 6 katlı bina da yıkıldı. Ayrıca yine Van merkezde Aslan isimli 5 katlı bir otelin daha yıkıldığı belirtildi. Otel sahibi deprem sırasında içeride 10 kişinin kaldığını, 4 kişiyi sağ olarak kurtardıklarını 6 kişinin ise enkaz altında olduğunu belirtti.

cihan

--------------------------------------------------------------------------------

Van'da, saat 21.23'te meydana gelen depremde bir otel ile dersanenin yıkıldığı bildirildi.

Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi'nde bulunan Bayram Oteli ile bir dersane binası yıkıldı.

Yıkılan otelin yardım ekipleri tarafından da kullanıldığı öğrenildi.

Bu arada, kent merkezindeki bazı kerpiç binaların da depremin ardından yıkıldığı görüldü.

İl Afet Acil Durum Müdürlüğünden bölgeye çok sayıda arama-kurtarma ekibi sevk edilirken, Erciş'te bulunan ekiplerin de Van merkeze çağrıldığı kaydedildi.

Öte yandan, Türk Kızılayı'ndan yapılan açıklamada, Van'da meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremden sonra ülke genelindeki lojistik depolarda bulunan 15 bin çadırın araçlara yüklenmesi emri verildiği belirtildi.

Ekiplerin alana sevk edildiği ifade edilerek, bölgedeki gelişmelerin yakından takip edildiği bildirildi.

İKİNCİ DEPREM: 4,5

Van'da 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından, 4,5 büyüklüğünde bir sarsıntı daha oldu.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezinden alınan bilgiye göre, saat 21.30'da merkez üssü Van'ın Edremit ilçesi olan 4,5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Türk Kızılayı, Edremit merkezde yıkım olmadığını,  Edremit Devlet Hastanesinin aktif olarak çalışmalarına devam ettiğini bildirdi

Türk Kızılayı, 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından Edremit ilçe merkezinde yıkım olmadığını, Edremit Devlet Hastanesinin aktif olarak çalışmalarına devam ettiğini bildirdi.

Türk Kızılayından yapılan açıklamada, Türk Kızılayı ekiplerinin depremin yaşandığı Edremit'e ulaştığı belirtildi.

İlk ihtiyaç tespitine göre Edremit merkezde yıkım olmadığı, Edremit Devlet Hastanesinin çalışmalarına aktif olarak devam ettiği belirtildi.

Türk Kızılayının açıklamasında ayrıca, ülke genelindeki lojistik depolarında bakiye kalan 15 bin çadırın tamamının gönderildiği ifade edildi.

Öte yandan, 5,6'lık depremin ardından bölgedeki artçı sarsıntılar sürüyor.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezinden alınan bilgiye göre, saat 21.34 ile 21.48 saatleri arasında büyüklüğü 3,4 ile 3,7 arasında değişen 4 artçı sarsıntı kaydedildi.

aa



Bu haber 1,180 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,040 µs