En Sıcak Konular

Davutoğlu depremzede çadırında

9 Kasım 2011 20:53 tsi
Erciş'te bir depremzedenin çadırına konuk olan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ''Biz Erciş'i, Ercişli, Vanlı kardeşlerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız'' dedi.

Erciş ilçesinde Türk Kızılayı'nın Yenişehir Çadır Kentini ziyaret eden Bakan Davutoğlu, çadır kent girişinde çocuklarla bir süre sohbet ederek, büyüdüklerinde ne olmak istediklerini sordu. Davutoğlu, daha sonra Vedat Kırbaç ile Erdal Kalkan'ın aileleriyle barındıkları çadırları ziyaret etti.

-Çadırda yemek yedi-

Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, Nurettin ve Dilek Büyükdal çiftinin yaşadığı çadırı da ziyaret ederek aileyle akşam yemeği yedi.

Çadır ziyaretlerinin ardından gazetecilere açıklama yapan Davutoğlu, Kurban Bayramı'nın bu sene çok buruk bir şekilde idrak edildiğini belirterek, ''Van'da, Erciş'te yaşadığımız büyük depremin acısını derinden hissederek bu bayramı geçirdik'' dedi.

''Bugün Van'da ve Erciş'te depremden zarar görmüş, büyük ızdıraplar çekmiş kardeşlerimizle beraber olmak, onlarla diz dize, gönül gönüle, göz göze gelip, dertlerini paylaşmak için buradayız'' diyen Davutoğlu, bir milletin sınav verdiği günlerin yaşandığını ifade etti.

Aziz Türk milletinin bu sınavı çok iyi bir şekilde verdiğini dile getiren Davutoğlu, şöyle devam etti:

''Türkiye'nin her köşesinden vatandaşlarımız Erciş'teki kardeşlerinin acılarını paylaşmışlar, buraya yetişmeye çalışmışlardır. Devletimiz, hükümetimiz hem kudretini hem şefkatini göstermiştir. Geçmiş depremlerle kıyaslandığında en süratli şekilde, tüm kurumlarımızla Erciş'te olduk. Sayın Başbakanımız ilk gün, ilgili tüm bakanlarımızla Erciş'te bulundu. Sayın Cumhurbaşkanımız bayramın ilk günü buradaydı. Tüm bu dönemde bakan arkadaşlarımız devamlı şekilde Ercişli kardeşlerimizin yanında oldular. İnşallah önümüzdeki günlerde Sayın Başbakanımız tekrar ziyaret edecekler.''

-''Yalnız bırakmayacağız''-

''Öncelikle mesajımız şudur; biz Erciş'i, Ercişli, Vanlı kardeşlerimizi hiç bir zaman yalnız bırakmayacağız'' ifadesini kullanan Davutoğlu, şunları söyledi:

''Gece, gündüz onların hizmetindeyiz. Tüm ihtiyaçlarını gidermek bizim için en asli vazifedir. Eğer burada bir kardeşimizin gözü yaşlı, gönlü sızılı ise bizim için de bayram yaşlı ve sızılı olarak geçer. Ailelerimizle birlikte bunu hissediyoruz ve her zaman Ercişli kardeşlerimizin yanında olacağız. Birçok hepimizi etkileyen insani manzaralar yaşadık. Erciş'te Yunus'un, Azra bebeğin hikayeleri, hepimizin yüreğini sızlattı. Ama bu acı günler geçecek. Az önce küçük kardeşlerimiz, yavrularımızla bir araya geldiğimizde onların hayata nasıl tutunduklarını, kiminin eczacı, kiminin beyin cerrahı olmak istediğini tek tek, hep beraber gördük. Bu acı günlerde dahi böyle büyük idealler taşıyan çocuklar, gençler olması Erciş'in en büyük ümidi, geleceğe parlak bakmasının zeminidir.''

-Yurtdışından gelen yardımlar-

Davutoğlu, uluslararası alanda birçok destek görüldüğüne dikkati çekerek, Van'da yurtdışından gelen çadırları bizzat takip ettiğini söyledi.

Daha ilk saatten itibaren dünyanın her köşesinden dayanışma mesajları, yardım teklifleri aldıklarını dile getiren Davutoğlu, ''Hamdolsun ki, Gölcük ve Marmara depremlerinden sonra devletimiz zaten bu konuda çok tecrübeliydi ve hemen alana yetişti ancak daha sonra ihtiyaç hasıl olduğunda da yurt dışından 20 bini aşkın çadır, 100 bine yakın battaniye buraya gönderildi. Bu ülkelere, bu halklara da teşekkür ediyoruz. Bugünler hepimizin kardeşliği tekrar idrak ettiği, bütünleştiğimiz, gönül gönüle, omuz omuza verdiğimiz günlerdir'' diye konuştu.

Davutoğlu, şöyle konuştu:

''Bugünlerde Erciş'e yardım eli uzatan tüm sivil toplum kuruluşlarımıza, kamu görevlilerine teşekkürü borç biliyorum. Özellikle öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz, 14 Kasım'da eğitime başlayacak olmaları bizi çok memnun etti. Öğretmenlerimizin hemen görev başı yapmaları bizim için çok önemli. Geleceğe ümitle bakmamız lazım. Burada kaybettiğimiz öğretmenlerimize, askerlerimize 'Allah rahmet eylesin' diyorum. Başta valimiz olmak üzere özveriyle görev yapan kamu görevlilerimize, Kızılay, AFAD yetkililerine, milletvekillerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza ve tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.''

-Deprem konutları-

''Türkiye bir kez daha tek bir vücut, tek bir yürek halinde bugün Erciş'tedir. Bundan sonra da Erciş'te olacaktır'' diyen Davutoğlu, şöyle dedi:

''İnşallah soğuklar bastırmadan en kısa zamanda kalıcı barınaklara geçilmesi için Başbakanımızın talimatları var. Bu konuda gereken her şey yapılacak. Konteynerler ve daha sonra kalıcı barınaklar için her an kendimizi Erciş'te hissedeceğiz. Bundan sonra da atılacak her adımı yakından takip edeceğiz. Bu zor günlerde Ercişlilerin bizi tekrar büyük bir muhabbetle ağırlamış olmalarına teşekkür ediyorum.''

Bakan Davutoğlu, kendisinden çadır isteyen Yunus Atmaca adlı depremzedenin 16 aylık bebeği Hayrunisa Atmaca'yı bir süre sevdi. Davutoğlu, Atmaca'nın talebinin karşılanması için Erciş Kaymakamı Ramazan Fani'ye talimat verdi.

-Yetim kalan ikizlere, Davutoğlu ailesi sahip çıktı-

Erciş Sosyal Hizmetler Rehabilitasyon Merkezini de ziyaret eden Bakan Davutoğlu ve eşi, depremde babalarını kaybeden Ahmet ve Necla İnci çiftinin Beren ve Berat adlı bir aylık ikiz çocuklarını bir süre sevdi.

Davutoğlu, ikiz bebeklerin babalarının Erciş'te yaşamını yitirdiğine işaret ederek, ''Eşim ve ben bebeklerle yakından ilgileneceğiz ve bebeklerin annesi Necla hanımla temas halinde olacağız. İkiz bebeklerin ihtiyaçlarını, büyüdükçe ihtiyaçları neyse, babalarının bir emaneti olarak, aile olarak biz karşılayacağız ve elimizden geleni yapacağız. Annesinin yanında kalması önemli ama Sare hanımla bizzat ilgileneceğiz'' diye konuştu.

aa

Bu haber 818 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,560 µs