En Sıcak Konular

Bedelli 20'den başlar 40'a kadar gider

9 Kasım 2011 09:27 tsi
Bedelli 20'den başlar 40'a kadar gider Milli Savunma Bakanı Yılmaz, bedelli askerlikle ilgilili olarak yaş sınırlamasında kamuoyunun beklentileri ve Genelkurmay'ın ihtiyaçlarının dikkate alınacağını belirtti.


Milli Savunma Bakanı Yılmaz, bedelli askerlikle ilgilili olarak yaş sınırlamasında kamuoyunun beklentileri ve Genelkurmay'ın ihtiyaçlarının dikkate alınacağını belirterek, "Ama 20'den başlar işte 40'a kadar gider" dedi. Bedelli askerlikle ilgili çalışma bayramdan sonra Bakanlar Kurulu'na sunulacak.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, kamuoyunda merakla beklenen bedelli askerlikle ilgili çalışmaların devam ettiğini ve bayramdan sonra Meclis'e sunulacağını söyledi. Sivas'ta, partisinin İnönü Konağı'ndaki bayramlaşma törenine katılan Bakan Yılmaz, bedelli askerlikle ilgili bir çalışma yapıldığını ve belli bir noktaya gelindiğini söyledi. Bedelli askerlikle ilgili çalışmaları 'affa' benzeten Bakan Yılmaz, "Açıklandıktan sonra af gibidir bu bedelli. Dile getirilip, kamuoyuna duyurulduktan sonra en kısa zamanda tamamlanması lazım. Bayramdan sonra belli bir noktaya gelmiş çalışmayı arkadaşlar tamamlayacaklar. Tamamlandıktan sonra biz sayın Başbakanımıza arz edeceğiz. Bakanlar kurulunda değerlendirilecek ve nihai açıklamayı başbakanımız yapacaktır" dedi.

SOSYAL GERÇEKLİK ÖNEMLİ

Gazetecilerin kamuoyunda yaş sınırının düşürülmesiyle ilgili beklenti olduğunu hatırlatması üzerine Bakan Yılmaz şöyle konuştu:

"Yaş sınırı 20'den başlayabilir 40'a kadar gider. Bunu nasıl tespit edeceğiz. Geçmişte yapılan uygulamaları dikkate alacağız. Genelkurmay Başkanlığı'nın görüş ve önerilerini dikkate alacağız. Sosyal hukuka, sosyal gerçekliğe hangisi çözüm olacaksa o yaş, sınır olarak belirlenecektir. Şu anda öyle genel bir tanım henüz olmadı. Başbakanımıza bunu arz edeceğiz. Sonuçta hep beraber bakanlar kurulunda karara bağlayacağız. Sonra da Meclis'e sunulacaktır, bu iş yasayla olacaktır. O nedenle son söz milletvekillerine aittir"

"Sözleşmeli askerlerin Sivas'a ne zaman gelecek" sorusuna ise Bakan Yılmaz, "Yıl sonuna kadar eğitimler Sivas'ta başlayacak" yanıtını verdi. İlk aşamada 2 bin erin sözleşmesi yapıldığını vurgulayan Bakan Yılmaz, 2012 yılı için de 10 bin tane kişi için ilan verildiğini, onun da başvuru süresinin aralık ayının sonuna kadar uzatıldığını bildirdi.

cihan

Bu haber 666 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,681 µs