En Sıcak Konular

Medvedev: Savaş piknik değil

8 Kasım 2011 14:38 tsi
Medvedev: Savaş piknik değil Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev İran'a yönelik artan retoriğin Ortadoğu'da tehlikeli bir yıkıma yol açabileceği uyarısı yaptı.

Kuzey Akım'dan ilk doğalgazın Avrupa ülkelerine ulaşması ile ilgili törene katılmak üzere Almanya'da bulunan Medvedev, "Savaş pikniğe gitmek değil, biz pikniğe gitmek isteriz. Biz savaş istemiyoruz" eleştirisi getirdi.

Alman meslektaşı Christian Wulff'la düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Medvedev, "İsrail ya da başka birilerinin İran'a karşı güç kullanmaya hazır olduklarını söylemeleri oldukça tehlikeli bir söylem..." dedi. Ortadoğu'da hislerin oldukça yüksek olduğunu hatırlatan Rusya lideri, "Barış süreci sona ermek üzere, herhangi bir gelişme yok. Savaş söylemleri çok kötü sonuçlara neden olabilir..." hatırlatmasında bulundu.

Ortadoğu'da sorunların saldırı tehditleri yerine, yapıcı tartışmalarla ele alınmasını ve tansiyonun düşürülmesini isteyen Medvedev, "Tüm bu saldırı söylemleri savaşla sonuçlanır... Bu da Ortadoğu için yıkım olur" dedi.

Uluslar arası Atom Enerji Ajansı'nın İran nükleer programı ile ilgili hazırladığı rapordan sızan bilgiler sonrası, İsrail'in İran'a yönelik saldırı hazırlığında olduğu iddia edildi. Uluslar arası basında Amerikan kaynaklarına dayandırılan haberlerde Tahran'ın nükleer silah üretimine yakın olduğu ve İsrail'in Tahran'a saldırı planladığı bilgileri yer aldı.

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres de İran'a yönelik saldırı ihtimalinin arttığını kaydetmesi iddiaları güçlendirdi. İsrail Hayom gazetesine konuşan Peres, "İran'a yönelik askeri bir saldırı, diplomatik alternatifin önünde" ifadelerini kullandı. Ancak İsrail Savunma Bakanı Ehud Barack ise Tel Aviv'in İran'a yönelik herhangi bir askeri operasyon hazırlığı içinde olmadığını söyledi.

(CİHAN)

Bu haber 877 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,602 µs