En Sıcak Konular

Baykal'a 'Alevi' mektubu

11 Haziran 2007 09:41 tsi
Baykal'a 'Alevi' mektubu CHP listelerinde Aleviler'e yeterince yer verilmediğini belirten eski Erzincan Milletvekili Nurettin Karsu, Baykal'a mektup yazarak tepkisini gösterdi.

CHP eski Erzincan Milletvekili Nurettin Karsu, CHP listelerinde Aleviler’e yeterince yer verilmemesine tepki gösterdi.

Karsu, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a bir mektup yazarak milletvekili adaylarının belirlenme yöntemini eleştirdi. Karsu, mektubunda, Baykal’ın Çerkez olmasına rağmen Çerkezlerden oy alamadığını öne sürerek, “Çerkez kökenli olduğunuz halde, Çerkez yurttaşlarımızdan oy alamıyorsunuz. Ama Alevilerin Atatürk’e ve CHP’ye olan tutkusu, sizin oy deponuz. Bunu bir türlü görmek istemiyorsunuz” dedi.

CHP’den 15 ve 16 Dönem Erzincan Milletvekilliği yapan Nurettin Karsu, CHP’nin aday tespit yönteminin “sosyal demokrat” partiye yakışmadığını söyledi.

Aday listeleri oluşturulurken, CHP’ye oy verecek kesimlerin görüşlerinin gözardı edildiğini savunan Karsu, “Aday seçimi birçok olumsuzluklara yol açacak. Bunu size bildirmeyi, bir sosyal demokrat olarak görev bildim” dedi.

Mektubunda, “Halkın oy vereceği kişilerin, halkın içinden değil de, tepeden ve genellikle halkla hiç ilgisi bulunmayanlardan aday gösterilmesi toplumu tedirgin etmektedir” diyen Karsu, Alevi toplumunun CHP’nin omurgasını oluşturduğunu bildirdi. Karsu şöyle dedi:

“Alevi Toplumu, CHP’nin omurgasını oluşturmaktadır. Atatürk İlkelerinden, hele Laik’likten ödün vermeden, yıllardan beri bu nedenle de sağın hedefi haline geldiğini ve bu yüzden sağ iktidarlardan hizmet görmeden, yaşamını hep muhalefet çilesini çekerek sürdürmektedir. Hiçbir Alevi yurttaşımız ırkçılık ve mezhepçilik yapmadığı halde, siz her konuşmanızda Alevileri ima ederek mezhepçilik yapılıyormuş havasını vererek, onları partiden uzaklaştırdınız, dışladınız ve partiden soğumalarına neden oldunuz.

Bunu niçin, neden yaptığınızı, sizi tanıyan ben anlıyorum, ama halkımız anlamış değil. Çerkez kökenli olduğunuz halde, Çerkez yurttaşlarımızdan oy alamıyorsunuz. Ama Alevilerin Atatürk’e ve CHP’ye olan tutkusu, sizin oy deponuz. Bunu bir türlü görmek istemiyorsunuz.

“Aleviler CHP’den uzaklaşıyor”

Aleviler CHP’den uzaklaştıkça rahatladığınızı duyumsuyorum ve birazda şaşırıyorum.
Galiba Alevilerin bıraktığı boşluğu sağa giderek dolduracağınızı umuyorsunuz. Avrupa gidişi uçak seyahatinde bile oruç tuttuğunuzu, çocuklarla camiye gittiğinizi halka göstermekle sağdan oy alacağınızı sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. Zira bu işi sizden çok daha iyi yapanlar, sağda fazlasıyla var. Üç kişi eliyle hazırladığınız listeler, halk tarafından tepkiyle karşılanmaktadır. Parti Meclisinin dahi kabullenemediği bu listelerin başarısı 22 Temmuz’da görülecektir.

Halk tarafından sevilen, sayılan saygın Atatürkçüleri ve Alevileri dışlayıp atmanın, seçimlerde bir bedeli olsa gerek. Ama sizin zaten onlara ihtiyacınız yok. Umudunuzu sağdan devşirdiklerinize bağlamışsınız.”

 



Bu haber 279 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,572 µs