En Sıcak Konular

Hakkında kırmızı bülten yayınlanan Arafat'ın eşi, suçlamaları reddetti

31 Ekim 2011 20:33 tsi
Merhum Filistin lideri Yaser Arafat'ın dul eşi Süha Arafat, hakkındaki yolsuzluk suçlamalarını reddetti.

Süha Arafat, Malta'dan telefonla AFP'ye yaptığı açıklamada, "suçlamaların tümünü reddettiğini, bu davayla mücadele etmeye ve belgeler sunmaya hazır olduğunu, bu belgeleri sunmak için Tunuslu bir avukat tuttuğunu" belirtti.

Arafat ayrıca, "Tunus makamlarının, kendisinin yakalanması için kırmızı bülten kararı çıkardıklarından haberi olmadığını" resmen duyurarak, "bu konuda hiçbir uluslararası kuruluşun kendisine haber vermediğini" söyledi.

Süha Arafat, Kartaca Uluslararası Üniversitesiyle 2007'den bu yana hiçbir bağının bulunmadığını, okuldaki tüm hisselerini ve hisse senetlerini devrik Tunus Devlet Başkanı Zeynel Abidin bin Ali'nin eşi Leyla Trabelsi'nin yeğeni Esma Mahcub'e devrettiğini ispatlayan tüm resmi belgelerinin mevcut olduğunu söyledi.

Arafat, okulun sermayesine katkıda bulunmak için verdiği paranın, Tunus imar bankasından kredi aldığı 300 bin Tunus dinarı olduğunu, bu kredinin bir kısmını geri ödediğini ve hisselerinden vazgeçtiğinde de kendisine sadece 30 bin dinar verildiğini belirtti.

Süha Arafat, "Leyla Bin Ali'nin adının karıştığı hiçbir olayla hiçbir ilişkisinin bulunmadığını" söyleyerek, "kendi adıyla Leyla Trabelsi'nin adı arasında bağlantı kurulmaması" çağrısında bulundu.

Tunus basını ve internet siteleri, Filistin liderinin dul eşi hakkında 2006'da Tunus Devlet Başkanı Zeynel Abidin bin Ali'nin eşi Leyla Trabelsi ile ortaklaşa kurduğu Kartaca Uluslararası Üniversitesi ile ilgili yolsuzluk davasından soruşturma açıldığını bildirmişti.

Leyla Trabelsi ve Süha Arafat'ın daha sonra araları açılmış ve 14 Ağustos 2007'de Devlet Başkanı Bin Ali, Süha Arafat'ın Tunus vatandaşlığını geri almış ve ülkeden sınırdışı etmişti.

Süha Arafat daha sonra Malta'ya yerleşmişti.



Bu haber 811 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,031 µs