En Sıcak Konular

TESK: Kurbanlıkta sıkıntı yok

31 Ekim 2011 13:13 tsi
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kurbanlık hayvan ithalatı ile birlikte piyasada sıkıntı olmadığını kaydetti.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, Kurban Bayramı'na az bir zaman kala kurbanlık hayvan pazarlarında hareketlilik yaşandığını, fiyatların geçen yıla göre bir farkı olmadığını söyledi. Kırmızı et fiyatlarında geçen yıla göre bir artış olmadığını belirten Palandöken, geçen yıla göre artış olduğu söylentilerinin spekülatif olduğunu savundu.

Besicilerin, Kurban Bayramı için hazırlıklarını yaptığını belirten Palandöken, açıklamasında şunları kaydetti:

''Kurbanlık hayvan ithalatı ile birlikte piyasada sıkıntı yok. Maaşların bayramdan önce ödenmesi de memnuniyet verici, piyasalara hareket getirecektir. Esnaf ve sanatkar, bayram alışverişinden ümitli. Bayrama bir hafta kaldı. Esnaf piyasaların hareketlenmesini bekliyor. Maaşların erken ödenmesi, kurbanlık alımlarında, çarşı ve pazarda alışveriş hareketliliği yaratacaktır. Vatandaşlarımız alışveriş yaparken cebindeki paraya göre nakit harcamaya gayret ederlerse hem esnaf hem de vatandaşımız kazanır.

Ülkemizde geçen sene Kurban Bayramı'nda 600 bin büyükbaş, 2 milyon 250 bin civarında da küçükbaş hayvan kesilmişti. Bu rakamların biraz düşecek olması beklentisine rağmen Kurban Bayramı'nda 2 milyon civarı olan kurbanlık ihtiyacı rahatlıkla karşılanabilir.''

Kurbanlık alırken ''acele edilmemesi'' önerisinde bulunan Palandöken, yem fiyatlarında yüzde 18, nakliyede yüzde 20 artış olmasına rağmen kurbanlık fiyatlarında bir artışın söz konusu olmadığını ifade etti. Palandöken, vatandaşlara, kurbanlık almak için şehrin belirli yerlerinde denetim altında kurulan kurbanlık pazarlarını tercih etmelerini de önerdi.

Vatandaşların bayramlık ihtiyaçları için mutlaka mahallesindeki esnaftan alışveriş yapmasını da isteyen TESK Başkanı, ''daralan piyasaların biraz olsun nefes almasının buna bağlı olduğunu'' ifade etti.

aa

Bu haber 619 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,719 µs