En Sıcak Konular

Bozdağ’dan Kılıçdaroğlu’na sert cevap

31 Ekim 2011 12:55 tsi
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'dan Kılıçdaroğlu’na sert cevap: “Cumhuriyet Savcılığı’nın adresini bilmiyor musun?”

“Kılıçdaroğlu Cumhuriyet Savcılığının adresini bilmiyor mu?”

“Sayın Kılıçdaroğlu’nun konuşmalarını dinleyince üzülüyorum. Birbirini tekzip eden o kadar çok ifadede bulunuyor ki şaşırıyorum. Biz çok güçlü ve tek başına iktidarız. Belediyelerde de biz iktidarız. Bu kadar senedir herhangi bir milletvekilimizin hakkında Cumhuriyet Savcılıklarında başlatılmış ya da devam eden yolsuzluğa ilişkin bir tane dava var mı? Sayın Kılıçdaroğlu çamur at izi kalır hesabı eline bir dosya alıyor, konuşuyor. Daha önce de mektup yazıp kurye ile göndermişti. Acaba Cumhuriyet Savcılığının adresini mi bilmiyor? Kuryeyle Başbakan’a gönderdiği mektubu aynı kuryeyle Cumhuriyet Başsavcısı’na gönderse daha doğru iş yapmış olmaz mı? Kurye yanlış adrese gidiyor.”

TV8’de Erkan Tan’ın Almanya’nın başkenti Berlin’de konuğu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ oldu. Gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

“Çifte vatandaşlık diğer ülke insanlarına da uygulansın eleştiri yapmayalım!”

“Çifte vatandaşlık konusunu Almanların çözmesi gerekiyor. 2000 yılına kadar burada böyle bir sıkıntı yaşanmıyordu. Sonra vatandaşlar birini tercihe zorlandı. Alman vatandaşlığına Türk vatandaşlığından çıkarak geçtiler. Burada doğan çocuklar da 18 yaşını doldurduğu zaman tercih yapmaya zorlanıyor. Diğer ülke vatandaşlarına da uygulansa biz kanun deriz, eşitlik deriz, eleştirimiz olmaz. Ama bu konuda sadece bize uygulandığı için bir ayrımcılık hissi doğuyor. Eşitsizliğin ortadan kaldırılması gerektiğini düşünüyoruz. Önümüzdeki günlerde bu konu ile ilgili yasa tasarısı meclise gidecek!”

“Türk vatandaşların konsolosluklarında oy kullanması için sistem görüşülecek!”

Almanya’daki Türk vatandaşlarının Türkiye’deki seçimlere katılamama sıkıntısına yönelik konuşan Bozdağ;

“23. dönem parlamentosunda yasa değiştirdik. Bir düzenleme yaptık. Mektupla,elektronikortamdan, sandık kurarak ya da sınır kapılarında oy kullanma imkanları vardı. Sandık kurulmasına Merkel ile mutabakata varıldı derken son anda sadece sınır kapılarında oy kullanılmasına karar verildi. Başbakanımız yurtdışında yaşayan vatandaşların oy kullanmasını istiyoruz ne gerekiyorsa yapın dedi. Kanun hazır, mavi kart ile beraber Türkiye’de yapılacak milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde konsolosluklarında oy kullanmasına imkan veren sistem görüşülecek. İmzaya açıldı.”

“ İlgili ülkeler geçmişte attıkları imzalara özen göstersinler!”

“Almanya ile yaptığımız 1961 ve 1972 antlaşmalarına göre vize sorununun olmaması gerekiyor. İlgili ülkelerden attıkları imzalara özen göstermelerini istiyoruz. Korkuyorlar Türkiye’den buraya gelirler diye. Kapılarınızı açsanız da böyle bir şey olmayacak, korkmayın. ÇünküTürkiyeekonomik olarak şu an iyi durumda!”

samanyoluhaber

Bu haber 666 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,643 µs