En Sıcak Konular

Rusya saat ayarlamasına son verdi

31 Ekim 2011 10:28 tsi
Türkiye'de "kşı saati" uygulamasına üç yıl önce son verileceği yetkili kişiler tarafından dile getirilmesine karşılık aradan geçen sürede bu proje hayata geçirelemedi. Ancak Türkiye'nin yapamadığını Rusya yaptı ve "kış saati" uygulamasına son verdi.



"Kış Saati" uygulamasına geçmeyen Rusya'da otomatik olarak geri alınan bilgisayar ve cep telefonu saatleri nedeni ile Pazar günü çalışanların büyük çoğunluğunun bir saat daha fazla mesai yaptığı kaydedildi.

Dünya genelinde uygulanan Kış Saati nedeni ile saatler bir saat geri alınırken, Rusya Şubat ayında aldığı kararla saatlerle oynama uygulamasını sona erdirmişti. Saatleri geri almayan Rusya ile Türkiye arasında saat farkı ise Mart ayına kadar iki saate çıkmış oldu.

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev Şubat ayında doğu ve batı arasında 11 saat olan zaman dilimini 9'a indiren ve sürekli yaz saati dönemini başlatan yasayı onaylamıştı. Medvedev kararı gün ışığından daha fazla yararlanma anlayışının gereğinden fazla abartıldığı ve saat değişiminin sağlık üzerinden olumsuz etki yaptığı gerekçesi ile Kış Saati uygulaması kaldırılmıştı.

Pazar günü binlerce cep telefonu ve kişisel bilgisayarlar otomatik olarak Kış Saati uygulamasına geçerek saatleri bir saat geri aldı. Akşam eve dönmek için hazırlananlar ise geri alınan saat nedeni ile bir saat daha fazla işte kaldığı görüldü.

Sosyal paylaşım sitelerinde yaşadıklarını paylaşan Rus halkı, "cep telefonlarımız ve bilgisayarlarımız Medvedev'in yasasını dikkate almadı" esprisi yaptı. iPhone ve MacBook sahipleri otomatik update olmaması nedeni ile herhangi bir sorun yaşamazken, kol saati ile zamanı izleyenler de evlerine vaktinde dönebildi.

(CİHAN)

Bu haber 633 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,782 µs