En Sıcak Konular

Cemevinde terörist için tören olmaz

31 Ekim 2011 09:27 tsi
PKK’lı Yücel Halis için cemevinde yapılan taziye törenine Aleviler’den tepki geldi.

Madımak katliamının azmettiricisi olduğu ve Ankara’daki Anafartalar Çarşısı’na düzenlenen bombalı saldırının organizatörü olduğu iddia edilen PKK’lı yönetici Yücel Halis için yakınları Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı’nın Ankara’daki Genel Merkez Binası’nda buluştu. Törende Halis adına ailesi taziye yemeği verdi. Basının alınmadığı yemek sonrasında Halis’in bir akrabası gazetecilere, “Acımız büyük. Bizi rahat bırakın, törenimizi yapalım” diye tepki gösterdi. PKK’ya yakınlığıyla bilinen bir internet sitesinde yayınlanan habere göre törene; KESK Genel Başkanı Lami Özgen, Alevi Bektaşi Federasyonu Başkan Yardımcısı Kemal Bülbül, yazar İsmail Beşikçi, Eğitim-Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik, BDP MYK Üyesi YükselMutlu ve bazı BDP PMüyeleri katıldı. Yücel Halis’in amcası SHP eski Milletvekili Ziya Halis’in “Acılarımızı yaşamamıza bile izin verilmiyor’’ dediği aktarıldı.

Irak’ın kuzeyine düzenlenen hava harekâtında öldürülen Madımak katliamının azmettiricisi PKK’lı Yücel Halis için cemevinde yapılan taziye törenine Aleviler’den tepki geldi. İşte olayı kınayan Alevi önderlerinin görüşleri:

Türkmen Alevi Bektaşi Derneği Genel Başkanı Özdemir Özdemir: Halis, Sivas katliamının azmettiricisi ve Ankara’daki Anafartalar Çarşısı’na yapılan saldırının emrini veren teröristtir. Halis içinHacı Bektaş- ıVeli Anadolu Kültür Vakfı’ndadüzenlenenyemeği şiddetlevenefretle kınıyoruz. Bizim, askeri ve polisimize silah sıkan hiçbir bölücü teröristle alakamız yoktur. Böyle bir düşkünlük yapıp, bir teröristle Alevi toplumunu bir araya getirmek isteyen dış mihraklar bunu başaramayacaklardır. PKK’lı YücelHalis’in dini, dili, ırkı, mezhebi, bizi hiçbir şekilde ilgilendirmiyor. Çünkü bunlar bölücüdür. Bizler Türkiye’de sağı ile solu ile Alevisi ve Sünnisi ile peygamberi bir, Kur’an’ı bir, bayrağı bir sağduyulu Alevi vatandaşlarız. Bu tip olayların çıkmasından son derece muzdaribiz. Bu dernek ve bu derneğin yöneticileri kararlarından vazgeçmezlerse, binalarının önüne siyah çelenk koyarak protesto edeceğiz. Sağduyulu Alevileri Ankara’ya devet edip, protestomuzu sürdüreceğiz.

ALEVİLER RAZI DEĞİL

Alevi Federasyon Derneği Başkanı MetinTarhan: Alevilik rıza yoludur. Rıza yolu olan Alevilik’te şiddete bulaşmış, insanlara kıymış kişilere rıza gösterilmez. Rızalık gösterilmeyen kişiler için de cemevinde tören düzenlenmesini Aleviler kabul etmez. Cemevlerinde böyle bir törenini düzenlenmesine Aleviler razı değil. Cemevlerinde siyasal algılar yaratacak şekilde kullanılmasını kabul etmeyiz. Bu töreninin siyasal maçlı yapıldığını düşünüyoruz. Bu olayı kabul etmediğimizi kamuoyuna duyuruyoruz.

AK Parti Milletvekili İbrahim Yiğit: Alevi kesimi her zaman hoşgörüden yanadır. Cemeevini kullanmaları inanç özgürlüğüne ihanettir. Terörist olaylarına adı karışan ve Madımak olayında birçok insanın ölümüne neden olan bir kişi için tören düzenlenmesi bağışlanamaz. Vakıfla irtibata geçip konuşacağım.

ÇOK YANLIŞ

Alevi Dedesi Ahmet Yurt: Böyle bir tören Alevilik adına yakışmaz. Çünkü insan canavarı olan bir katliamcı adına tören organize edilmesi çok yanlış. Bu olayı asla kabul etmiyoruz. Törenin düzenlenmesini vakıf yöneticileri nasıl karşılıyor anlam veremiyorum. Böyle bir katliamcı adına, taziye düzenlenmesine karşıyım.

bugün


   
 

Bu haber 700 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,658 µs