En Sıcak Konular

Terör örgütüne çifte darbe

31 Ekim 2011 08:59 tsi
Güvenlik güçleri teröristlere göz açtırmıyor.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde operasyon düzenleyen polis, birmısır tarlasına saklanmış gece görüş dürbünü takılı 88 adet uzun namlulu silah ele geçirdi. Mardin Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Silopi’de yaşayan S.O. ve M.O’nun Irak’ın kuzeyinden yurda kaçak silah sokmaya çalıştığı yönünde “duyumlar” uzerine 5 ay önce telefonlarını dinlemeye aldı.

S.O’nun Diyarbakır’da bağlantılı olduğu N.T. ile yaptığı şifreli görüşmede, “Malzemeler geldi. Para hazır. 92 bin lira hazır, gelip alabilirsin. Paranı bir an önce gelip teslim al” sözleri üzerine operasyon için düğmeye basıldı. Diyarbakır’dan silahları almak için gittiği Silopi’de S.O. ile buluşan N.T. bir arazi taşıtı ile Irak sınırında bulunan Bostancı Köyü’ne gitti. Çatışma riskine karşı polis Kavallı, Buğdaylı ve Bostancı köylerinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Takip edilen N.T. ve S.O. mısır tarlalarına girince nefes kesen operasyona start verildi. İki kaçakçı kaçamadan kıskıvrak yakalandı. Dicle Nehri’nden sallarla Silopi’ye getirilen ve çuvallar içinde Mısır tarlalarına gizlenen, üzerine gece görüş özelliği bulunan dürbün monte edilmiş 88 adet silah bulundu. Kaleşnikoflar’a monte edilmiş Alman menşeli Bushell dürbününün polis özel harekâtınca da kullanıldığı öğrenildi. Silahların “nokta” operasyonlar ile “suikastlarda” kullanılacağı öğrenildi.

Tuzaklanmış 200 kg patlayıcı bulundu

Şırnak-Siirt karayolu üzerinde bulunan Çağırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı’na giden yolda, teröristler tarafından döşenen 80 kiloluk patlayıcı madde bulundu. Bir vatandaşın ihbarı üzerine bölgeye giden güvenlik güçleri, yolu trafiğe kapattı. Düzenek, fünye ile imha edildikten sonra patlama yerinde 3 metrelik çukur oluştu. Bombanın zamanında fark edilip imha edilmesi bir faciayı önledi.

TORPİL İÇİNE SAKLANMIŞ

Mardin’in Derik ilçesinde ise bomba düzeneği hazırlayan bir örgüt üyesi, 120 kilo patlayıcıyla birlikte yaralı olarak ele geçirildi. Mardin Valisi Turhan Ayvaz, yaralı ele geçirilen teröristin patlayıcıları 120 torpil içinde sakladığını belirterek, “Terör örgütü dağılma sürecindedir. İnşallah kısa sürede terör örgütü bitecektir” dedi.

bugün




 

Bu haber 701 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,880 µs