En Sıcak Konular

Zenginlik 'iyi' değilmiş

30 Ekim 2011 16:23 tsi
Dünyanın en zengin iş adamlarından biri olan Bill Gates, zengin olmanın o kadar da iyi bir şey olmadığını iddia etti.


Dünyanın en büyük yazılım şirketi Microsoft’un kurucusu olan Gates, 50 milyar doları aşan bir kişisel servete sahip olmanın kötü tarafları da olduğunu söyledi. Washington Üniversitesi’nde bir konferansta konuşan Gates, “Süper zengin olma hayalleriyle işe başlamadım. Bilgisayar çipi üreticisi Intel’in kurucuları milyarder olmaya başladığında bunun ilginç olabileceğini düşünmeye başladım ve sonrası geldi. Hiç bir zaman sonsuz servete sahip olmak için çalışmadım. Sadece bilgisayarlara olan tutkumun peşinden gittim” diye konuştu.
Servet çocuklar için risk
İşinde çok başarılı olan insanların genellikle ilgi alanlarındaki şeyle ilgilendiklerini belirten Gates konuşmasın şöyle sürdürdü: “Tutkularının peşinden giden insanlar daha sonra arkadaşlarını da yanlarına alarak işlerini belirli bir sistematiğe oturtuyorlar. Eğer iş büyüyüp pek çok alana yayılacak bir yapıya kavuşursa, daha sonra finansal bağımsızlıklar ortaya çıkıyor. Ama milyarlarca doların sahibi olmak o kadar da güzel bir şey değil. Belirli bir seviyenin üzerinde servete olmak, çocuklarının da geleceğini düşündüğün zaman gerçekten çok büyük sorumlulukları da beraberinde getiriyor. Çünkü bu kadar büyük serveti çocuklara bırakmak onlar için iyi olmayabiliyor. Ya da bu noktada gerçekten önemli kararlar vermek gerekiyor.”
Milyonlarca dolar sahibi olmanın ne kadar güzel bir duygu olduğunu bildiğini ve bunun özgürlük getiren bir his yarattığını söyleyen Gates şunları söyledi: “Ancak milyonlarca dolar sahibi olup sınırı geçerseniz, şunu söylemem gerekiyor ki hamburgerin tadının değişmediğini anlıyorsunuz. Yani para bir şeyi değiştirmiyor. Ancak hırslı olmak tabi ki çok güzel bir şey. Önemli olan yapacağınız işin keyif alacağınız bir şey olması gerekiyor.”

Bu haber 864 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,095 µs