En Sıcak Konular

Bu silahlar nereden geldi?

30 Ekim 2011 14:45 tsi
Bu silahlar nereden geldi? Son operasyonlarla birlikte dağılma sürecine giren PKK'ya büyük bir darbe daha vuruldu.

Mardin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, Şırnak'ın Silopi ilçesinde, mısır tarlasına gömülü vaziyette, kısa menzilli uzun mesafeli, sisli ve karlı havalarda kullanılabilen, gece görüş özelliği bulunan, dürbün monte edilmiş 88 adet suikast silahı ele geçirdi. Ayrıca Derik ilçesindede bomba uzmanı olan 1 terörist yaralı olarak yakalandı.

SİLAHLAR EMNİYET BAHÇESİNDE SERGİLENDİ

Ele geçirilen silahlar sergi salonuna sığmayınca Emniyet Müdürlüğünün bahçesinde sergilendi. Pusulu iki teröristin maket görüntüleri eşliğinde bahçede sergilenen silahlar hakkında bilgi veren Mardin Valisi Turhan Ayvaz, son operasyonla birlikte dağılma sürecine girenterörörgütüne büyük bir darbe vurulduğunu söyledi.

Vali Ayvaz, "Yasadışı silah ve mühimmat kaçakçılığı ile mücadele kapsamında, Mardin ve Şırnak illerinde silah ve mühimmat kaçakçılığı yapan şahıslara yönelik yapılan planlı projeli çalışma neticesinde, Mardin Emniyetimizin Şırnak ile Silopi İlçesi Kavaklı, Buğdaylı ve Bostancı Köylerinde, Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü ve Şırnak İl Jandarma Alay Komutanlığı görevlileri ile birlikte yaptığı operasyonda, Mısır tarlası içerisinde gizlenmiş vaziyette üzerine sisli, karlı havalarda kullanılabilme ve gece görüş özelliği bulunan dürbün monte edilmiş 88 adet uzun namlulu Kaleşnikof marka silah yakalandı" dedi.

Vali Ayvaz, olayla ilgili olarak S.O., M.O ve N.T isimli 3 kişinin yakalandığını belirterek gözaltına alınanların sorgularının devam ettiğini ifade etti.

Derik ilçesinde de ayrıca bomba uzmanı olan bir teröristin yaralı olarak ele geçirildiğini aktaran Ayaz, "Bu kişi ile birlikte 120 adet torpil içinde pariod teknik patlayıcı ve 120 adet ateşleme fitili ayrıca bombalarda kullanılan kavanoz parçaları, vidalar ve kırık camları ele geçirilmiştir. Bu çalışmalardan ve şu görüntülerden anlıyoruz ki terör örgütü esnaf, okul, öğrenci öğretmen dinlemeden vahşi bir görüntü içine girdi. Ancak bunların da sonunu geldiği anlaşılmaktadır" şeklinde konuştu.

Ele geçirilen silahların Kuzey Irak'tan Türkiye'ye kaçak yollarla getirildiğini belirten Vali Ayaz, "Bu silahlar bir kilometreye kadar görüş alanı sağlıyor. Karlı, sisli ve gece görüşünde de etkili. Bu silahlar Rus menşeli, 2010 yapımı, suikastlar için hazırlanmış silahlar. Dürbünler ise farklı ülkelerin yapımı" diye konuştu.

cihan

Bu haber 1,773 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,943 µs