En Sıcak Konular

Memura rapor ayarı

30 Ekim 2011 11:51 tsi
Hastalık raporlarındaki yönetmelik değişti.

Tek hekim tarafından verilen 20 günlük rapor süresi 10 güne düşürüldü. Bir yıl içinde 40 günü geçen raporlar için kurul şartı getirildi. Devlet memurlarına verilecek hastalık raporları hakkındaki yönetmelik değişti. Yeni yönetmeliğe göre memura tek hekim raporuyla bir defada en çok 10 gün rapor verilebilecek. Raporda kontrol muayenesi öngörülmesi halinde, tek hekimtarafından en çok 10 gün daha rapor düzenlenebilecek. Ayrıca memura bir takvimyılı içinde tek hekim tarafından verilecek raporların toplamı da 40 günü geçemeyecek. Bu süreyi geçen hastalık raporları, sağlık kurulunca verilecek.

6 AY REFAKAT İZNİ

Tek hekim tarafından düzenlenen hastalık raporlarının süresinin, gösterilen zorunluluk üzerine 40 günü aşması halinde, raporun geçerli olması için resmi sağlık kurulunca onaylanması zorunlu olacak. Aile hekimi ve kurumtabiplerinin vereceği raporlar da tek hekimraporu kapsamında değerlendirilecek. Öte yandan memurların refakat izni alabilmesi için baktıkları kişilerin sağlık durumlarını bundan böyle raporla belgelemeleri gerek. Bu halde memura 3 ay refakat izni verilebilecek. Bu süre aynı koşullarda bir katına kadar da artırılabilecek.

Kanser e 18 ay izin

Memura, kanser, verem ve akıl hastalığı gibi uzun süreli tedavi gerektiren hastalığı halinde 18 aya kadar, diğer hastalık hallerindeyse 12 aya kadar izin verilebilecek. İzin süresinin sonunda, hastalığının devam ettiği resmi sağlık kurulu raporuyla tespit edilen memurun izni, bu sür eler kadar uzatılacak. Bu sürenin sonunda iyileşmeyen memur hakkında ise emeklilik hükümleri uygulanacak.

bugün


Bu haber 779 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,963 µs