En Sıcak Konular

Ankara'da sessiz bayram

30 Ekim 2011 09:36 tsi
Van depremi ve 24 şehit verdiğimiz Çukurca saldırısı nedeniyle alanlardaki törenlerin yapılmadığı Cumhuriyet Bayramı sessiz kutlandı.

Anıtkabir’deki törende Cumhurbaşkanı Gül, “Güçlü Türkiye” vurgusu yaptı. Türkiye Cumhuriyeti’nin 88. kuruluş yıl dönümü dün tüm yurtta ve dış temsilciliklere kutlandı.Van depremi ve terör olayları sebebiyle stadyumlardaki kutlama ve resepsiyonlar yapılmazken, törenler sadece tebrik kabulü ve çelenk koyma çerçevesinde yapıldı. Ankara’daki törenlerin ilk adresi ise Anıtkabir’di. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Erdoğan vemuhalefet liderleri Ata’nın huzurundaydı. Tören, Gül’ün mozoleye çelenk koymasıyla başladı.

İLHAM KAYNAĞI

Daha sonra Gül başkanlığındaki heyet Misak-ıMilli kulesine geçti. Anıtkabir özel defterini imzalayanGül, deftere şunları yazdı: “Aziz Atatürk, Cumhuriyetimizin 88. yıldönümünde ülkemizin başarıları ile gurur duyuyor, özgüvenle parlak bir geleceğe doğru ilerliyoruz.Muazzambir gelişme ivmesi yakalayan ve büyük bir hızla gelişen Türkiye dinamizmi ve olgunlaşan demokrasisi ile bölgesinde ilham kaynağı olmaktadır. Cumhuriyet Bayramı’ndamillet olarak aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyor, sevgilerimizi ve saygılarımızı sunuyoruz.” Anıtkabir’deki törenin ardından TBMM’ye geçen Gül burada tebrikleri kabul etti.

Törene Meclis Başkanı Çiçek, Başbakan Erdoğan, CHP lideriKılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanları, bakanlar, yüksek yargının temsilcileri ile sivil ve askeri erkân katıldı. Anıtkabir’deki törene katılan MHP lideri Bahçeli’nin TBMM’deki kutlamalara katılmaması dikkat çekti.

Gül, tebrikleri kabul ettikten sonra, “Cumhuriyetimizin 88. yılını kutluyoruz ama aynı zamanda Van’da yaşanan depremnedeniyle acı içindeyiz. Milletimizin bir ferdinin, bir ilçesinin acısı hepimizin acısı demektir. Dolayısıyla böyle bir üzüntü içinde yaşıyoruz. Ama88 yıl içerisinde de Cumhuriyetin başarılarıyla da büyük gurur duyuyoruz’’ diye konuştu. Gül, doğumgününü kutlayan gazetecilere teşekkür etti.

Meclis Başkanlığında sabah kahvaltısı

Cumhurbaşkanı’na tebriklerini ileten Başbakan Erdoğan, bazı bakanlarıyla birlikte TBMM Başkanı Çiçek’in daveti üzerine Başkanlık makamında verdiği kahvaltıya katıldı. Cumhurbaşkanı Gül ise kahvaltıya kabul töreninin ardından dahil oldu. Yaklaşık yarım saat bir arada bulunan devletin zirvesi deprem ve terör konularını da konuştu.

ANITKABİR’DE SICAK MECLİS’TE SOĞUK

Anıtkabir’deki törende tokalaşan Başbakan Erdoğan ile CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun TBMM’deki kabulde selamlaşmamaları dikkat çekti. Salona Erdoğan’dan sonra gelen Kılıçdaroğlu, Başbakan ile tokalaşmadan yerine geçti. Birbirlerine selam da vermeyen ikili, bekleyiş süresince göz göze bile gelmedi. Genelkurmay Başkanı Org. Özel de kimseyle tokalaşmadı.

TOKALAŞMAYI UNUTAN ELÇİ


TBMM’deki törenler ilginç görüntülere de sahne oldu. Hırvatistan Büyükelçisi tokalaşmayı unutunca Cumhurbaşkanı Gül nazikçe hatırlattı. Bunun üzerine Hırvatistan Büyükelçisi, Gül’ün elini sıktı. Gül’ün diplomatik misyon şeflerinin kutlamaları kabulünde eski birmilletvekilinin de bulunması dikkat çekti. Kutlamalarda bu yıl bakan yardımcıları da yer aldı.

bugün


Bu haber 681 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,251 µs