En Sıcak Konular

Bağış: Meslek liseleri ile ilgili hatalar yapıldı

28 Ekim 2011 20:03 tsi
AB Bakanı Bağış, Türkiye'nin en büyük ihtiyaçlarının başında meslek liselerinin geldiğini belirtirken, ''Maalesef bir kısım meslek liselerinden mezun olanların önünü kapayabilmek için geçmişte çok ciddi hatalar yapıldı'' dedi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ümraniye'de yaptırılan Özel Erdem Anadolu Sağlık Meslek Lisesinin resmi açılışı dolayısıyla düzenlen törende yaptığı konuşmada, bugün burada çok önemli bir adım atıldığını ve Türkiye'nin en büyük ihtiyaçlarından birine cevap verildiğini söyledi. Türkiye'nin en büyük ihtiyaçlarının başında meslek liselerinin geldiğini ifade eden Bağış, şunları kaydetti:

''Maalesef bir kısım meslek liselerinden mezun olanların önünü kapayabilmek için geçmişte çok ciddi hatalar yapıldı. Bu ülkenin belki de insan kaynağına yapılan en büyük zarar, meslek liselerine olan karşı tavırdır. Şu anda, Türkiye'de maalesef ne iş olsa yaparım zihniyetinin hala yaygın olmasının arkasında, meslek liselerinin önüne çıkarılan engeller vardır. Kimileri, meslek liselerini engelleyip cazibesini kaldırmak için birçok farklı taşlar attılar. Ama bugün Avrupa'ya bakıyoruz. Üyesi olmaya çalıştığımız AB üyesi ülkelerde, liselerin neredeyse yarısı meslek lisesi. Bu kardeşlerimiz gibi onlar okula başladıkları zaman iş güvencesiyle başlıyorlar. Hayatlarını planlayabiliyorlar. Ama maalesef biz de insanları bir şekilde katsayı zulmüyle, 'yok senin başında örtü var, senin oranda şu var, buranda bu var' gibi çarpık zihniyetlerle, maalesef dışlayanlar, bugün Türkiye'nin geldiği noktanın bedeli ile bizi baş başa bıraktılar. Ama biz o hataları da telafi edeceğiz. Nasıl enflasyon canavarını yendiysek, nasıl faizleri indirdiysek, nasıl kişi başına düşen geliri 3 katı artırabildiysek, Türkiye'de hayal denilen birçok şeyi geliştirebildiysek, sağlıkta, eğitimde, adalette attığımız adımları nasıl gerçekleştirdiysek, meslek liselerinin oranını da yüzde elliye çıkaracağız.''

-''Fitne duvarlarını da yavaş yavaş kırıyoruz''-

Özel Sektörün de attığı adımlarla Türkiye'deki meslek liselerini artırma hedefine ulaşmaya katkıda bulunduğunu anlatan Bakan Bağış konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Biz katsayı zulümüne son verdiğimiz gibi, başörtüsü zulümüne son verdiğimiz gibi meslek liselerinin önündeki o çarpık zihniyetleri de sizlerin desteğiyle kaldıracağız. Bugün, Hakkari'nin dağ köylerine hizmet veren ambulans helikopterleri var devletimizin. Eskiden, 'Bu devlet bana ne yaptı' diyenlere şimdi, oradaki vatandaşım, 'Köyümün yolunu yaptı, okulumu yaptı, hastaneye ulaşımımı sağladı, iyi insan yerine koydu, artık ayrımcılık yapmayın' diyebiliyor. İşte Türkiye'deki fitne duvarlarını da yavaş yavaş kırıyoruz. İnşallah ön yargı duvarlarını da kıracağız. Bugün açılışını yaptığımız bu okul o bizi bizden ayıran, milletimizin arasına duvarlar ören zihniyete çok ciddi bir darbe vurmaktadır.''

Erdem Hastaneleri Genel Müdürü Hasan Külünk de geleceğin teminatı olan gençlerin, çağın gerektirdiği eğitim, araç, gereç ve bilgi teknolojilerini kullanarak, muhakeme, problem çözme, eleştirel düşünme özelliklerine sahip olmasını, Türk kültür ve medeniyetinin geçmiş ve gelecekle bağlarını kurarak, sevilmesine, kabul görmesine katkı verecek yeterlilikte eğitim-öğretim almasına imkan ve zemin hazırlayarak, ülkenin, çağdaş medeniyet seviyesine yükselmesini, birlik ve bütünlük içerisinde refaha ulaşmasını, gaye edinen bir nesil olarak yetişmesine katkı sunmanın en önemli amaçları olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Bakan Bağış, İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Vali Hüseyin Avni Mutlu, Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ile birlikte okulun açılışını gerçekleştirerek sınıfları gezdi.

Açılışta Külünk ailesi adına Ergin Külünk, Bakan Bağış'a bir vazo hediye etti.

Açılışı gerçekleştirilen lise, 2 bin 500 metrekare alan üzerine kurulu ve okulda, Hemşirelik, Laboratuvar, Anestezi, Radyoloji ve Acil Tıp Teknisyenliği bölümleri bulunuyor. 17 derslikli 390 öğrenci kapasiteli okulda, şu anda 93 öğrenci 4 sınıfta eğitim görüyor.

aa

Bu haber 843 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,682 µs