En Sıcak Konular

Asayiş de trafik denetimi yapacak!

28 Ekim 2011 16:08 tsi
Bursa Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nce, trafik denetimlerinin etkinliğini artırmak, kural ihlali yapanların görevlilerce tespit edilebilme bilincinin oluşturulması, trafik kural ihlalini en aza indirmek amacıyla 'Altı Bin Trafik Pol

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 6.maddesi b fıkrası, aynı kanunun 116.maddesi ile Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 7.maddesi "Önleyici zabıta olarak emniyet hizmetleri sınıfından her kademedeki personel, trafik düzeni ve güvenliği açısından görünür şekilde karşılaştıkları olaylara ve suçlara müdahaleye yetkilidir." hükmünü içeriyor.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nce, trafik denetimlerinin etkinliğini artırmak, kural ihlali yapanların görevlilerce tespit edilebilme bilincinin oluşturulması, trafik kural ihlalini en aza indirmek amacıyla 'Altı Bin Trafik Polisi' projesi başlatıldı.

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 6. maddesi b fıkrası, aynı kanunun 116. maddesi ile Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 7. maddesi "Önleyici zabıta olarak emniyet hizmetleri sınıfından her kademedeki personel, trafik düzeni ve güvenliği açısından görünür şekilde karşılaştıkları olaylara ve suçlara müdahaleye yetkilidir." hükmünü içeriyor.

Bu yetki kapsamında, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, 12 Eylül-05 Ekim 2011 tarihleri arasında Asayiş Şube Müdürlüğü (Asayiş Ekipler Amirliği, Motosikletli Polis Timleri Amirliği), Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım Polis Merkezi amirliklerinde resmi üniformalı olarak görev yapan personele, dış ilçe emniyet müdürlüklerinde görevli resmi personele ve Asayiş Şube Müdürlüğü (hırsızlık, oto hırsızlık, yan kesicilik ve dolandırıcılık, aranan şahıslar, cinayet, ahlak, kayıp şahıslar büro amirlikleri), Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Güvenlik Şube Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım İlçe Asayiş Büro amirliklerinde sivil olarak görev yapan personele 'Emniyet Hizmetleri Personeli Trafik Suçu Tespit Tutanağı' hazırlama eğitimi verdi.

Emniyetten yapılan yazılı açıklamada, konuyla ilgili şu bilgilere yer verildi: "Söz konusu tarihten sonra trafikte herhangi bir kural ihlali ile karşılaşan trafik branşı haricinde görevli personel ile yine Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nce basımı ve dağıtımı sağlanan 'Emniyet Hizmetleri Personeli Trafik Suçu Tespit Tutanağı' hazırlamak suretiyle yapılan kural ihlalini tespit ederek, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne teslimi sağlanacaktır. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'müzce Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı'na çevrilerek, vatandaşlarımızın adreslerine tebligat kanunu esaslarına uygun olarak gönderilecektir."

cha



Bu haber 790 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,228 µs