En Sıcak Konular

Berlusconi: 'Seçim çıkara aykırı'

28 Ekim 2011 14:24 tsi
İtalya'da Başbakan Silvio Berlusconi'nin bütçe açığını dengelemek ve büyüme hızını arttırmak için AB'ne verdiği sözler tepkiyle karşılanırken, erken seçim tartışmaları da gündemi işgal etmeye başladı.

Brüksel'de geçen çarşamba gerçekleşen AB liderler zirvesinde, İtalya Başbakanı Berlusconi'nin sunduğu ve AB tarafından olumlu karşılanan ekonomik talepler, ülke içinde geniş yankı uyandırdı.

Sendikalar, önlemler kapsamında yer alan işten çıkarılmanın kolaylaşmasına yoğun şekilde itiraz ederken, bir yandan da genel grev hazırlığına başladı. Sendikaların yanı sıra iktidarın istifa etmesi gerektiğini savunan muhalefetten de erken seçim çağrıları gelmeye başladı.

Başbakan Berlusconi ise tüm bu çağrılara ve koalisyon ortağı Kuzey Birliği Partisi (Lega Nord) ile aralarında 2012'de seçime gitmek için anlaşma olduğu iddialarını bir televizyon kanalına verdiği demeçle yalanladı.

Silvio Berlusconi, 2012 Mart'ında seçim söylentilerine, "2012'de erken seçim yapmak, İtalya'nın çıkarlarına aykırıdır" diyerek, cevap verdi.

Ülkesinin şu anda istikrara ihtiyacı olduğunu savunan 75 yaşındaki başbakan, erken seçim kararı alıp, seçim kampanyası dönemine girmenin 6 aylık bir ara anlamına geleceğini, bunun da İtalya'ya ciddi zarar vereceğini söyledi.

Koalisyon ortağı KBP lideri ve Reform Bakanı Umberto Bossi'nin de kendisi gibi düşündüğünü belirten Berlusconi, muhalefetin de kendisinin istifasını istemek yerine sorumluluk duygusu ile hareket edip, Brüksel'in onayladığı önlemleri, ülke çıkarları için desteklemeleri gerektiğini belirtti.

aa



Bu haber 773 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,649 µs