En Sıcak Konular

Aselsan'da cinayet şüphesi güçlendi

28 Ekim 2011 11:20 tsi
Aselsan'da cinayet şüphesi güçlendi
Aselsan mühendisi Başbilen’in ölümüyle ilgili jandarma olay yeri raporu, cinayet şüphesini güçlendirdi.

Aselsan mühendisi Başbilen’in şüpheli ölümüyle ilgili jandarma olay yeri raporu Adli Tıp’ın aksine Başbilen’in boğazındaki kesiğin 20 cm. olduğunu ortaya koydu.

Ankara Ayancık yolu üzerinde 2006 yılında aracının içinde bilek ve boğazı kesilmiş bir şekilde ölü olarak bulunan Aselsan Mühendisi Hüseyin Başbilen’in ölümü ile ilgili soruşturmayı yapan jandarmanın olay yeri inceleme raporu Başbilen’in ölümünden sonra hazırlanan otopsi raporunu yalanladı. Jandarma raporunda Başbilen’in boğazındaki kesik izi 20 cm olarak belirtilirken otopsi raporunda kesik 2 cm olarak yer almıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, otopsi raporunda Başbilen’in boğazındaki 20 cm’lik kesiğin 2-3 cm olarak gösterildiğini belirledikten sonra hazırlanan raporun Adli Tıp Genel Kurulu’nda onaylatılmadığını saptamıştı.

Olay yeri fotoğrafları

Öte yandan 4 ağustosta Aselsan’da düzenlenecek toplantıya katılmak için evinden çıkan Başbilen’in cesedini 50 saat sonraAnkaraAyancık yolu üzerinde bulunması da mercek altına alındı. Başbilen’in 4 ağustosta evinden çıktığı, 6 ağustosta da köylülerin ihbarıyla jandarma ekipleri tarafından cesedinin bulunduğu bildirildi. Başbilen’in cesedi aracın şoför koltuğunda değil de ön sağ koltukta başı aşağı, ayakları ise koltuğun üst tarafında gelecek şekilde bulundu. Olay yeri inceleme ekipleri Başbilen’in bulunduğu esnadaki halini fotoğrafladı.

Çalıştığı projeler mercek altında

Başbilen’in araç içerisinde başka şahıslarla boğuşma ve tartışma yaşayıp yaşamadığı da araştırılıyor. Borcu yüzünden intihar ettiği öne sürülen Başbilen’in bankada kendi hesabında yüklü miktarda parası bulunduğu, iddiaların aksine iki aylık evli olan Başbilen’in düğündeki takılarının da bir bankanın kasasında saklandığı tesbit edildi. Savcılık, Hava Kuvvetleri’nden Başbilen’in ölmeden önce hangi projelerde görevlendirildiğini sordu. Başbilen’in telefon kayıtlarında ise olayın intihar olduğu tezini çürütecek bilgiler olduğu öğrenildi.

Gerçekler ortaya çıksın

Hüseyin Başbilen’in babası Vehbi Başbilen dün soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet SavcısıMurat Demirile görüştü. Baba Başbilen, oğlunun son günleri ve Aselsan’daki projesi ile ilgili savcıya yaklaşık 2 saat boyunca bilgi verdi. Taraf ’a konuşan Başbilen, “Soruşturmayı yürüten savcılarımız olayın üzerine kararlılıkla gittiler. Hem soruşturmayı iki yıl önce başlatan savcı Veli Dalgalı, hem de Murat Demir bu olayda sır olarak kalan her şeyin ortaya çıkması için elinden geleni yapıyorlar. Şimdilik bu bile beni teselli ediyor. Umarım gerçekler kısa sürede aydınlanır” dedi.

taraf

Bu haber 1,349 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,661 µs