En Sıcak Konular

Sözde akademide terör dersi

28 Ekim 2011 11:05 tsi
BDP'nin bir maskesi daha düştü.

İzmir’de PKK’ya militan yetiştirmek amacıyla kurulduğu belirtilen sözde siyaset akademisinde “Örgüte insan nasıl kazandırılır? Kürt tarihi ve Zerdüştlük” gibi konularda ders verildiği ortaya çıktı. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın açılışını yaptığı ve PKK'ya eleman kazandırmak amacıyla kurulduğu belirlenen sözde siyaset akademisinde verilen derslerin kırsalda PKK'lı teröristlere verilen derslerle aynı olduğu belirlendi. Derslerde, Yüksekova gibi terörün kol gezdiği yerlerin dana da çoğaltılması istenmiş.

İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin geçtiğimiz ay terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya yönelik gerçekleştirdiği operasyonda Çankaya'daki sözde siyaset akademisinde ders alanlar ve ders verenlerin de aralarında bulunduğu 30 kişi gözaltına alınarak tutuklandı.

DERSLERDEN DERS BEĞEN

"Kürdistan Tarihi", "Abdullah Öcalan'ın Görüşleri", "Örgüte Nasıl İnsan Kazandırılır", "Karşı ve Yandaş Kişiler Arası İletişim", "İslamiyet'e Hakaret", "Demokratik Konfederal Yapının Oluşumu ve Özerklik", "KCK Yapılanması", "Kongre-Gel" ve "Zerdüştlük" başlıklı derslerin verildiği akademide öğretmenlik yapan İ.G. ifadesinde, amaçlarının PKK'ya eleman kazandırmak olduğunu söyledi. İ.G'nin "Eğitim devresi bittikten sonra eğitim alan kişilerin kendi alanlarına döndükleri zaman, oradaki arkadaşları, aileleri halen önemli bir değişikliğe uğ-ramamışsa burada verilen eğitimin hiçbir anlamının olmadığını anlatıyorduk. Her evden bir gerilla ve her evden bir partilinin çıkması gerektiğini söylüyorduk" dediği kaydedildi.

YÜKSEKOVALAR ÇOĞALMALI

I.G'nin, derslerin PKK örgütünün yönetim kadrosu ile yapılan görüşmeler dahilinde devam ettiğini de belirterek, "Yüksekova gibi birkaç yer daha olsa şu an sistemin yaklaşımı çok farklı olurdu. Bunu yapabilirsek çözüm çok yakın olur. Şehirlerdeki bu eğitimlerin ardından Yüksekova modeli gibi yapılan eylemlerin gerilla mücadelesi olmadığını,  birçok il ve ilçenin Yüksekova gibi olması gerektiği yönünde mesajlar geliyordu" dediği öğrenildi.

Teoride ve pratikte molotof imalatı!

BDP'nin sivil itaatsizlik eylemleri kapsamında İzmir'de i kurduğu Demokratik Çözüm Çadırının hemen yanındaki Kürt Dili Araştırma ve Geliştirme Derneği'nin ne amaçla kullanıldığı kamera görüntüleriyle tespit edildi. Görüntüler dernekte Kürt dilinin değil, molotof yapımının öğretildiğini ortaya çıkardı.

UYUŞTURUCU ÇEKİYORLAR

Başkanlığını, BDP İzmir İl Başkanı Mukaddes Kubilay'ın eşi Bayram Kubilay'ın yaptığı derneğe gelen zanlılar, molotof yapımına başlamadan önce yüzlerini kapatıyor, 1 parmak izin bırakmamak için eldiven giyiyor. 10-15 zanlı, hazırladıkları molotofları kasalara yerleştiriyor. Dernek binasına terörgütü PKK sözde bayrağını da asan zanlılar uyuşturucu çektikten sonra eylem için aşağı iniyor. Patlayıcılar, dernek binası önünde polise karşı kullanılmak üzere kapıda bekleyen diğer gençlere dağıtılıyor. Güvenlik tertibatı alan polislere molotofları atanlardan 25 kişi gözaltına alıyor.

bugün







Bu haber 722 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,790 µs