En Sıcak Konular

Van'da bir mesaj önce umut sonra yıkım oldu

28 Ekim 2011 08:32 tsi
Kütahya’da vatani görevini yapan Arif Sevindirici, inanılmaz bir dram yaşadı.

Eşi ve 1 yaşındaki kızı enkaz altındaydı. Çarşamba günü gelen mesajla umutlandı: “Yaşıyorum, bebeğim kucağımda.” Ancak kendisine verilen eşinin telefonunda SIM kart yoktu. Eşinin yeni bir telefon aldığı söylendi. Yeniden ümitlendi. Dün ise acı haber geldi.

Van depreminde yıkılan her enkazda büyük acılar gizli. Ancak hiçbiri Arif Sevindirici’nin yaşadığı kadar girift değil. Sevindirici, vatani görevini yapmak için Kütahya’daydı. Pazar günü eğitimden döndükten sonra komutanları Van’da deprem olduğunu söyledi. Arif’in 1 yıl önce Van’a atanan nüfusmemuru eşi Funda Sevindirici ve 1 yaşındaki kızı Defne, Van’daydı.Hemen izin alıp gitti. 1 gün sonra Erciş’e vardığında dünyası başına yıkıldı. Eşi ve kızı enkaz altındaydı.

“DEFNE ÜŞÜMESİN SİZ GİDİN”

Funda Sevindirici’nin annesi ve babası da Van’daydı. Kendisi Erciş NüfusMüdürlüğü’nde memur olduğu için 1 yaşındaki Defne’ye bakıyorlardı. Deprem felaketininmeydana geldiği gün, Van Gölü’nün kıyısında balık yemeye gideceklerdi. Funda’ya ‘Sen de gel’ dediler. Hava serindi. “Defne üşümesin” diyenFunda, sonanda vazgeçti. Evden çıktıktan 3 dakika sonra Erciş yerle bir oldu. 5 katlı Emre Apartmanı’nın 1. katında oturan Funda ve kızı Defne enkaz altında kaldı. Askerden izinli gelen Arif Sevindirici de bitmez tükenmez bir umutla bekledi eşi ve çocuğunu. Eşine ait cep telefonu ve bilgisayarı teslim alırken bile ümitvardı.

YAŞIYORUZ MESAJI GELDİ

Çarşamba günü öğle saatlerinde 112’ye “Ben Funda Sevindirici kızım kucağımda yaşıyoruz” şeklinde birmesaj ulaştı. Arif, eşinin cep telefonu enkaz altından çıkarılarak kendisine verildiği için ‘Biri dalga geçiyor’ diye düşündü. Bir süre sonra kendisine verilen telefonda SIM kartın olmadığını gördü. Ancak eşinin çalışma arkadaşları, Funda’nın telefonunun bozuk olduğunu ve yeni bir telefon aldığını söyledi. Eşinin SIM kartını yeni telefonuna taktığını düşünen Arif Sevindirici yeniden umutlandı. Soğuk ve yağmura rağmen enkazın başından bir an ayrılmadı. Dün akşam saatlerinde acı haber geldi. İki cansız beden enkazdan çıkarıldı.

bugün


Bu haber 802 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,949 µs