En Sıcak Konular

Çavuşoğlu’na Rusya'nın en yüksek ödülü

27 Ekim 2011 20:07 tsi
AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu’na Rusya Federasyon Konseyi’nin en yüksek ödülü olan Şeref Madalyası verildi

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu'na, Rusya Federasyon Konseyi'nin en yüksek ödülü olan Şeref Madalyası verildi.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı Ankara Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, AKPM Başkanı Çavuşoğlu’na Rusya Federasyon Konseyi’nin en yüksek ödülü olan Şeref Madalyası verildiği bildirildi. Çavuşoğlu'nun Rusya Federasyon Konseyi’nin Şeref Madalyasını alan ilk yabancı siyasetçi olduğu öğrenildi.

AKPM Başkanı Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi’nin Medicrime Sözleşmesi’nin imzaya açılması vesilesiyle düzenlenen konferansa katılmak üzere bulunduğu Moskova’da bugün Rusya Federal Meclisi Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matvienko ile bir araya geldi. Görüşme sırasında Federasyon Konseyi Başkanı Matvienko tarafından AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu’na, parlamenter işbirliğini geliştirmedeki katkılarından dolayı Federasyon Konseyi’nin en yüksek ödülü olan Şeref Madalyası takdim edildi. AKPM Başkanı Çavuşoğlu, Rusya Federasyon Konseyi’nin Şeref Madalyasını alan ilk yabancı siyasetçi oldu.

Federasyon Konseyi Başkanı Matvienko ile görüşmesinde Federasyon Konseyi’nin AKPM’nin yapıcı bir ortağı olduğuna ve yararlı işbirliğine dikkat çeken AKPM Başkanı Çavuşoğlu, AKPM’nin Rusya’nın siyasi sisteminin modernize edilmesi ve hukukun üstünlüğünün güçlendirilmesi amacıyla Avrupa demokratik standartları doğrultusunda yürütülen reform çalışmalarına AKPM’nin desteğini de vurguladı. AKPM Başkanı Çavuşoğlu, Rusya’da yaklaşan parlamenter ve devlet başkanlığı seçimlerine de işaretle, seçim kampanyası ve oy verme sürecinin Avrupa Konseyi’nin serbest ve adil seçimlere ilişkin standartları ile uyumlu olmasının önem taşıdığını sözlerine ekledi.

Federasyon Konseyi Başkanı Matvienko ile görüşmesinin ardından Moskova ziyaretini tamamlayan AKPM Başkanı Çavuşoğlu bugün Türkiye’ye dönüyor. AKPM, Rusya’da 4 Aralık'ta yapılacak parlamenter seçimlere 40 kişilik gözlemci heyeti gönderecek.

Bu haber 812 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,946 µs