En Sıcak Konular

Savcı Pekgüzel, internet andıcına konu sitelerin araştırılmasını istedi

27 Ekim 2011 18:59 tsi
İnternet andıcı davasında Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, Genelkurmay Başkanlığı'ndan dava konusu olan "İnternet Andıcı" belgesinin aslının tüm ekleriyle birlikte gönderilmesi için karar verilmesini istedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen internet andıcı davasında taleplerin tamamlanmasının ardından Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, iddia makamının taleplerle ilgili görüşünü açıkladı. Pekgüzel, Genelkurmay Başkanlığı'ndan dava konusu olan "İnternet Andıcı" belgesinin aslının tüm ekleriyle birlikte gönderilmesi için karar verilmesini istedi.

Savcı Pekgüzel, sanıklardan Ziya İlker Göktaş'ın avukatının Genelkurmay Başkanlığınca işletilen sitelerin Başbakanlık ya da Milli Savunma Bakanlığının direktiflerince kurulup kurulmadığının araştırılması talebinin kabul edilmesi yönünde görüş bildirdi. Pekgüzel, bu konunun açıklığa kavuşması için Başbakanlık ve Milli Savunma Bakanlığına müzekkere yazılarak isimleri eklenecek internet sitelerinin kurulmasının ve bu sitelerden bir kısmının suç isnadına konu olan yayınlarının bilgi dahilinde bulunup bulunmadığının mahkemeye bildirilmesini talep etti. Genelkurmay Başkanlığı'na müzekkere yazılarak dava konusu belgenin aslının, tüm ekleri ve konu hakkındaki yazışmaların mahkemeye gönderilmesini isteyen Pekgüzel, Başbakanlığın 2006 yılındaki direktifine göre takip edildiği savunulan internet sitelerinin yıllar itibarıyla da listelenerek mahkemeye gönderilmesini istedi.

Pekgüzel, Genelkurmay Başkanlığı'ndan, ıslak imzalı belge konusundaki askeri savcılık soruşturması kapsamında el konulup imajları alınarak emanete alındığı savunulan bilgisayar harddisklerinin incelenip iade edilmek üzere, arama, el koyma, emanete alma evraklarıyla birlikte gönderilmesi yönünde görüş bildirdi.

Harekat Dairesi Başkanlığı Bilgi Destek Dairesi ve buna bağlı tüm şube müdürlüklerinin 2004-2010 yıllarına ait, evrak kayıt defteri, arşiv defteri gibi tüm defter asıllarının da gönderilmesini talep eden Pekgüzel, 2009 yılı denetleme raporlarının da onaylı bir örneğinin mahkemeye gönderilmesini talep etti.

Pekgüzel, Başbakanlığın 2006 yılındaki direktifine göre takibi Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapıldığı savunulan internet sitelerine dair bir listenin mevcut olup olmadığını hem Başbakanlık Müsteşarlığı, hem de Genelkurmay Başkanlığından sorulmasını talep etti. Savcı Pekgüzel, böyle bir liste varsa yıllara göre listelenerek gönderilmesine karar verilmesini istedi.

Pekgüzel ayrıca, Merkez Komutanlığı'na yazı yazılarak Orgeneral Nusret Taşdeler ve Tümgeneral Mustafa Bakıcı hakkındaki yakalama kararının neden infaz edilmediğinin sorulmasını da istedi. Sanıkların, üzerlerine atılı terör örgütü yöneticisi ya da üyesi olmak ile buna bağlı suçları işlediklerine ilişkin kuvvetli suç şüphesi bulunduğunu söyleyen Pekgüzel, tahliye taleplerinin reddi ile tutukluluk hallerinin devamı yönünde karar verilmesini istedi. Taleplerin ve savcı mütalaasının değerlendirilmesi için duruşmaya ara verildi.

(CİHAN)



Bu haber 724 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,133 µs