En Sıcak Konular

Terörle mücadele için yeni plan

27 Ekim 2011 17:12 tsi
Terörle mücadele için yeni plan Türkiye, PKK'yı sınırdan sokmamak için yeni harcamalar yapacak. Bu kez daha gelişmiş termal kameralar alınacak.

PKK'lıların Türkiye'ye sızmalarını önlemek için harekete geçildi. PKK'nın, özellikle son dönemde Kuzey Irak başta olmak üzere belli noktalardan sınırlardan sızması İçişleri Bakanlığı'nı harekete geçirdi.

Zaman'ın haberine göre, Avrupa Birliği ile yapılan anlaşma kapsamında sınır güvenliğini sağlamak için yaklaşık değeri 28 milyon Euro'yu bulan yeni nesil termal kamera, hücumbot, uzun menzilli dürbünler ve yeni nesil mikroskobik aletler önümüzdeki günlerde Türkiye'ye teslim edilecek. Bu aletlerin maliyetinin yaklaşık yüzde 25'i (7 milyon Euro)Türkiyetarafından karşılanırken, yüzde 75'ini (21 milyon Euro) AB finanse edecek.

Özellikle terör örgütü mensuplarının Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki sınırlardan ülkeye rahatlıkla giriş çıkış yapıp emniyet birimlerine saldırması çalışmayı hızlandırdı. Proje kapsamında sınırların güvenliğinin üst seviyeye çıkarılması öngörülüyor. Bu çerçevede sınırlardan yapılan insan kaçakçılığı, uyuşturucu sevkiyatı ve kaçakçılığın da önüne geçilmesi amaçlanıyor. Ülkemizde artan terör olaylarının ardından bu konunun yeniden gündeme geldiği belirtiliyor. Bu çerçevede teknik malzemeler önümüzdeki dönemde İçişleri Bakanlığı'na teslim edilecek. Daha sonra ise teslim alınan donanımlar ihtiyaçları oranında Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Sahil Güvenlik Komutanlığı (SGK) ve Jandarma Genel Komutanlığı'na (JGK) teslim edilecek. Edinilen bilgilere göre Bakanlık, EGM'ye 11 adetelektronikbelge inceleme cihazı, 10 adet mikroskop ve 9 adet de sınır güvenliğinde kullanılması için yeni nesil termal kamera teslim edecek.

Bunun yanı sıra Sahil Güvenlik Komutanlığı'na 5 adet hücumbot ve bu botlara takılan 4 adet termal kamera alınırken, Jandarma Genel Komutanlığı'na da 11 adet yeni nesil termal kameranın yanı sıra 13 adet de sabit yeni nesil termal kameranın teslimatı yapılacak.

Bu haber 969 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,082 µs