En Sıcak Konular

İstanbul, spor başkentliğine hazırlanıyor

27 Ekim 2011 16:25 tsi
İstanbul 2012 Spor Başkenti koordinasyon toplantısı, Başkan Kadir Topbaş'ın ev sahipliğinde Sütlüce'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tanıtım Merkezi'nde yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve çok sayıda belediye başkanı ile yetkilinin katıldığı toplantıda, organizasyon için atılması gereken adımlar masaya yatırıldı.

Koordinasyon toplantısından sonra açıklama yapan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Avrupa Spor Başkenti'nin sporla içi içe yaşayan bireyler oluşturan bir kenti beraberinde getireceğini belirtti. Kılıç, "İstanbul Türkiye'nin göz bebeği bir kentimiz ve bütün dünyanın yakından tanıdığı bildiği bir şehrimiz. Her türlü organizasyonu her anlamda büyük başarılar hak ediyor. Bunlar taçlandırılmayı hak ediyor. Avrupa Spor Başkenti olmak esassında herhangi bir branşa odaklanan bir sportif organizasyon değil. Sporda iç içe yaşayan her bireyini bir spor dalıyla ilgili ve sporu hayatın normalleri arasına katan bir kent olmayı beraberinde getirecek." ifadelerini kullandı. Kılıç, İstanbul'un spor başkenti vurgusunu iyi anlaması ve gereklerini yerine getirmesi halinde Avrupa'nın en sağlıklı yaşayan kentlerinden birisi haline geleceğini aktardı.

Son 8-9 senedir İstanbul'un çok sayıda uluslararası organizasyona ev sahipliği yaptığını bildiren Bakan Suat Kılıç, Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu'nda devam eden Dünya Kadınlar Tenis Şampiyonası'nı hatırlattı. İstanbul'un şampiyona sayesinde ekranların ilgi odağı bir kent olarak ön plana çıktığını vurgulayan Kılıç, "Onlarca farklı branştaki dünya ve Avrupa çapındaki büyük organizasyonlara İstanbul kendi ev salipliği yapacak. Spor başkenti İstanbul vurgusuyla yapmak istediğimiz şey bütün bu farklı branşları bulunan dünya kenti halkını yaklaşık 15 milyon vatandaşımızın aynı zamanda kendilerinin özel hayatında da spor yapabilmelerini sağlayabilmektir. İşin bir diğer tarafı sporun politika, sağlıkla ilişkisi, bir liralık spor yatırımı eğer bireylerde bu yatırımlardan istifade edecek olursa 3 lira sağlık harcamalarından tasarruf demektir." şeklinde konuştu.

Bizzat belediye başkanlarının ve paydaşların spor başkenti için halkın katılımını sağlaması gerektiğini aktaran Kılıç, "Biz bu işin hakkını verirsek, 8 ünlü kadın raket İstanbul'un olanaklarını, sosyal hayatı, boğazı ve diğer donanımlarımızı, kültürümüzü tanıdıktan sora kameralara, 'İstanbul olimpiyatları almaya ve gereğini harfiyen uygulamaya yüzde yüz hazır bir kent' diyor. Attığımız bütün adımların tüm yolların çıkarması gereken yer 2020 olimpiyatlarını İstanbul'a getirmektir. Sayın başbakanımızı TC hükümeti adına 2020 olimpiyatlara İstanbul kentti adına tüm desteği sağlayacağını kamuoyu önünde ifade etmiştir." diye konuştu.

Sivil toplum örgütlerinden, sermaye gruplarına, medyaya kadar toplumun her kesiminin 2020 olimpiyat oyunlarını İstanbul'a kazandırmak için çalışma yapmasının zaruri olduğuna işaret eden Bakan Suat Kılıç sözlerini şöyle tamamladı: "2020 tek başına bir hükümet inisiyatifi olarak görmemelidir. Sermayeyi gruplar, medya sivil toplum örgütleri kendi temasları çerçevesinde bu sürece gereken ilgi ve duyarlılığı göstermeye mecburdur çünkü bu organizasyonların Türkiye'ye kazandırılması siyasi olmaktan öte milli meseledir."

Avrupa Spor Başkenti ile sadece sporun İstanbul ve Türk halkına sevdirilmesinin amaçlanmadığını, bu sayede İstanbul'un çok önemli spor tesisleri kazanacağını aktaran Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Bunun için ümitliyiz. Van'daki deprem hepimizi çok üzdü ama çıkaracak muazzam dersler var. Şehrin depreme hazırlıklı hale gelmesi için spor başkentini bir fırsata çevirebiliriz diye düşünüyoruz. Başka İstanbul yok hep beraber İstanbul'umuza ve Türkiyemize sahip çıkacağız. Bu vesileyle 2012 için ortaya koyacağımız kararlılık 2020 yılında olimpiyatlara ev sahipliği yapmamızı sağlayacaktır. 2011 Avrupa Kültür başkentinde yaptıklarımız Spor Başkenti titrini almamıza vesile olduysa, 2012 Avrupa Spor Başkenti de yeni başarılar almamıza vesile olacaktır." ifadesini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise, İstanbul'un son dönemdeki gelişmelerini bütün dünyanın hayranlıkla takip ettiğini söyledi.

İstanbul'un önünde 2012 Avrupa Spor Başkentliği'nin olduğunu söyleyen Topbaş, bu kapsamda 7'den 70'e tüm İstanbulluları sportif bir hayatın için dahil etmek için adımlar attıklarını belirtti. Topbaş, "İstanbul Büyükşehir Belediyemiz, spordan sorumlu bakanlığımız ve il özel idaremiz bugüne kadar birçok spor yatırımı yaptı. 2012 Avrupa Spor Başkentliği, 2010 Avrupa Kültür Başkentliği'nde yaşanan başarının bir devamı niteliğinde olacak. 30 Kasım tarihinde Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış Bey ile birlikte 2012 Avrupa Spor Başkentliği bayrağını birlikte devralacağız." diye konuştu. Topbaş, 2020 Olimpiyatlarını İstanbul'a getirmek için tüm çabayı sarf edeceklerini söyledi.

Cihan



Bu haber 674 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,483 µs