En Sıcak Konular

Almanya kışlaları kapatıyor

27 Ekim 2011 14:56 tsi
Almanya askeri personel sayısını 185 bine düşürmeyi hedeflerken; 31 kışlaya kilit vurulacak

Almanya'da zorunlu askerlik hizmetinin kaldırıldığı ordu reformunda bir aşama daha geride kalıyor. Askeri personel sayısını 185 bine düşürmeyi hedefleyen reformla ayrıca Almanya'nın 31 kışlasına kilit vurulması ve birçok kışlanın küçültülmesi hedefleniyor.

Eski Savunma Bakanı Karl Theodor zu Guttenberg'in temellerini attığı ve yeni Bakan Thomas de Maizière'nin devam ettirdiği Ordu Reformu'nun sonuçları ortaya çıkmaya devam ediyor. Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) Partili Bakan de Maiziere'nin son planlarına göre 328 kışlanın 31'ine kilit vurulacağı haber verildi. Bununla birlikte 90 kışlanın ciddi şekilde küçültüleceği ve 33'ünde 15'ten daha az asker veya sivil personel bulunacağı bildirildi. 16 eyaleti bulunan Almanya'da sadece altı eyalette kışla kapanmayacak.

Savunma Bakanı, Federal Kabineden planları için onay alırken, askeri kışlaların kapatılacağı yerleşim yerlerinde işyeri kayıpları sebebiyle rahatsızlık bekleniyor. En çok kışlanın Schleswig-Holstein (sekiz) ve Rheinland-Pfalz (beş) eyaletlerinde kapanacağı belirtilirken, Baden-Württemberg eyaletinde dört, Bavyera, Aşağı Saksonya, Mecklenburg-Vorpommern eyaletlerinde üçer, Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde iki, Sachsen, Thüringen ve Hessen'de birer kışlanın kapatılması amaçlanıyor. Bununla birlikte Alman Deniz Kuvvetlerinin bundan sonra Rostock kentinden idare edilmesi planlanıyor.

KAPATMA PLANINA TEPKİLER GECİKMEDİ

26 bin askeri personelin 11 bininin işten çıkarılacağı Schleswig-Holstein eyaleti Başbakanı Peter Harry Carstensen, ordunun küçültülmesinin kendi eyaleti adına acı verici sonuçları olacağını savundu. CDU'lu siyasi, şimdiye kadar eyaletinde yoğun bir askeri kışla varlığı olduğunu ve olası bir küçültme reformundan en ağır kendilerinin etkileneceklerini hesaplamak zorunda olduklarını söyledi. Eyaletinde ciddi değişiklikler yaşanacağını kaydeden siyasi, Federal Hükümet ve yerel yönetimlerin ortaklaşa yeniden bir yapılanmaya gitmeleri gerektiğini söyledi.

Savunma Bakanının planlarını eleştiren Kuzey Ren Vetsfalya eyaleti devlet sekreteri Franz-Josef Lersch-Mense, plandan nasibini alan bölgeler için ağır sonuçlar söz konusu olduğunu ifade etti. Yeşiller ve Sosyal Demokrat Parti'den oluşan Kuzey Ren Wetsfalya eyalet hükümeti, Federal Ordu'nun yeniden yapılandırılmasının gerekli olduğunu düşünürken, kışlaların kapatıldığı bölgelere yardım yapılacağını açıkladı. Lersch-Mense, görevine son verilecek sivil personele ise yeni sigortalı yeni iş imkanları sunulmasını talep etti.

SİYASİLER KARARDAN MEMNUN

Buna karşın Sosyal Demokrat Parti, kışlaların kapatılması yerine kışlaların küçültülmesine verilen öncelikten memnun. Liberal Hür Demokrat Parti de projenin bu şekilde sonuçlandırılmasından memnun olurken, Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi gibi askeri kışlaların kapatılacağı yerleşim yerlerine yardım yapılmasını istedi.

Ordu reformu ile birlikte zorunlu askerlik Almanya'da askıya alınmış, 90 bin askeri personelin işine son verilmesi kararlaştırılmıştı.

Bu haber 808 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,454 µs