En Sıcak Konular

Valilik: Derbi maçta yasak yok

27 Ekim 2011 12:20 tsi
İstanbul Valiliği, Beşiktaş-Fenerbahçe maçı için kulüplerin stada getirecekleri seyirci konusunda yasaklayıcı bir karar alınmadığını açıkladı. Beşiktaş yöneticisi Orhan Saka ise kararı iki kulübün ortaklaşa aldığını ve bu saatten sonra Fenerbahçe taraftar

İstanbul Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"26 Ekim 2011 Çarşamba günü Valilik'te yapılan İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı'nda alınan kararlar aynı gün saat 17.00 itibarıyla Anadolu Ajansı ve diğer tüm ulusal ajanslara, haber merkezleri ve spor merkezlerine duyurulmuştur. Söz konusu toplantıda, Spor Toto Süper Ligi futbol müsabakasında bugün yapılacak olan Beşiktaş-Fenerbahçe spor karşılaşmasında alınacak güvenlik önlemleri ile ilgili toplantıda kulüplerin stada getirecekleri seyirci konusunda herhangi yasaklayıcı bir karar alınmamıştır. Buna rağmen bazı basın yayın organlarında söz konusu karşılaşmaya Fenerbahçe seyircisinin alınmayacağı şeklinde kamu oyunu yanıltıcı asılsız haberler üzerine bu açıklamaya ihtiyaç duyulmuştur" denildi.

Saka: "Fenerbahçeli taraftarın stada gelmesi artık mümkün değil"

Derbi için İstanbul Valiliği'nde dün düzenlenen İl Spor Güvenlik Kurulu'nun toplantısına katılan Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Saka dün yaptığı "Fenerbahçe taraftarı maça gelemeyecek" açıklamasıyla ilgili yeni bir demeç daha verdi.

Saka, "Derbide Fenerbahçe taraftarının Fiyapı İnönü Stadı'na sezonun ikinci yarısındaki maçta da Beşiktaş taraftarının Şükrü Saraçoğlu Stadı'na gidemeyecek olması kararı iki kulübün ortaklaşa almış olduğu bir karardır" dedi.

Saka, İstanbul Valiliği ve TFF'nin açıklamalarının doğru olduğunu ve bu kararı, Valilik ve TFF dışında alındığını söyledi.

İki kulübün anlaştığını ve derbiye Fenerbahçe taraftarının alınmayacağını vurgulayan Saka, "Bu saatten sonra Fenerbahçe taraftarının maça gelmesi mümkün değil" diye konuştu.

Saka dün ne demişti?

Derbi için İstanbul Valiliği'nde dün düzenlenen İl Spor Güvenlik Kurulu'nun toplantısına katılan Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Saka, toplantı sonunda AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fiyapı İnönü Stadı'nda bugün oynanacak derbi maçı Fenerbahçeli taraftarların stattan izleyemeyeceğini söylemişti.

Saka, iki kulübün yaptığı anlaşmayla sezonun ikinci yarısında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapılacak Fenerbahçe-Beşiktaş maçını da aynı şekilde Beşiktaşlı taraftarların statta izleyemeyeceğini bildirmişti.

Beşiktaşlı yönetici, iki kulübün aldığı bu yöndeki kararı İl Spor Güvenlik Kurulu'nun da uygun bulduğunu kaydetmişti.

TFF'nin açıklaması

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ise, konuyla ilgili internet sitesinden dün yaptığı açıklamada, derbiye rakip seyirci alınmama kararını İl Spor Güvenlik Kurulu'nun verdiğini bildirmişti.

TFF'nin dünkü açıklaması şöyle:

"Spor Toto Süper Lig'de 27 Ekim'de oynanacak Beşiktaş-Fenerbahçe maçında, deplasman takım taraftarlarının Fiyapı İnönü Stadı'na alınmaması tamamen İstanbul Valiliği İl Spor Güvenlik Kurulu tarafından verilmiş bir karardır. İstanbul Valiliği'nde bugün yapılan İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısına, valilik yetkililerinin yanı sıra Beşiktaş ile Fenerbahçe kulüp yetkilileri de katılmış ve kamuoyuna yansıyan karar, kulüplerin önerisi, İstanbul Valiliği'nin de onayı ile ortaklaşa alınmıştır.

Kamuoyuna yansıdığı gibi, bu sezon 4 takımın kendi arasında yapacağı maçlarda, deplasman takımı taraftarının stada alınmaması konusunda ise şu an için verilen herhangi bir karar söz konusu değildir. Bugün alınan kararda Türkiye Futbol Federasyonu'nun herhangi bir dahli olmadığını kamuoyu ile paylaşmak isteriz."

Bakan Kılıç kararı beğenmemişti

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında bu akşam yapılacak derbi mücadelesine konuk Fenerbahçe'nin taraftarlarının alınmamasına yönelik kararı doğru bulmadığını açıklamıştı.

Kılıç, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabı aracılığıyla yaptığı iki ayrı açıklamanın ilkinde, "Bizler 74 milyona kardeşlik mesajları verirken, İstanbul'da deplasmana taraftar götürmeme kararı yerinde olmamıştır" yorumunda bulundu.

Bakan Kılıç, konuyla ilgili ikinci mesajında ise, şunları kaydetti:

"Çare, taraftarın ortaya koyacağı sağduyudadır. Fenerliler Çarşı'ya, BJK'liler Kadıköy'e çaya gitmeli ve eğer varsa gerilimi bitirmelidir." 

Bu haber 658 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,694 µs