En Sıcak Konular

'Türkiye'nin başarılarından ders çıkarabiliriz'

27 Ekim 2011 11:45 tsi
'Türkiye'nin başarılarından ders çıkarabiliriz' En-Nahda lideri Gannuşi, seçimden sonra ilk mülakatını AA'ya verdi. Geniş tabanlı koalisyon amaçladıklarını söyleyen Tunuslu lider, deprem felaketinden ötürü Türk halkına başsağlığı diledi.

Tunus'ta pazar günü yapılan tarihi seçimlerden birinci çıkan Ennahda hareketinin lideri Raşid Gannuşi, Türkiye'de meydana gelen depremden büyük üzüntü duyduklarını belirterek, hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Seçimlerden birinci parti çıkan En-Nahda'nın genel merkezinde seçim sonrası ilk mülakatını AA'ya veren Gannuşi, Van'daki felakette hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, Türk halkına ve yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara da acil şifa dilediğini söyledi.

Raşid Gannuşi, "Seçimlerden birinci parti çıkmamızın ardından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bizi arayıp tebrik etti" dedi.

Başarıyla tamamladıkları seçimlerden sonra, şu anda milli mutabakat hükümeti kurmayı sağlayacak geniş bir koalisyon için görüşmelerde bulunduklarını söyleyen Gannuşi, bu koalisyon için önşartlarının bulunmadığını, eski Devlet Başkanı Zeynelabidin Bin Ali rejimiyle mücadele etmiş tüm siyasi partilerle temas halinde olduklarını ifade etti.

Seçimlerde yeni anayasayı hazırlayacak Ulusal Kurucu Meclis üyeliği için adaylık başvurusunda bulunmayan Raşid Gannuşi, cumhurbaşkanlığı için de aday olmadığını, ancak, bunun siyasi yaşamına son vereceği veya politika sahnesinden çekileceği anlamına gelmediğini söyledi. Gannuşi, "Siyasetçi olmak için bakan ya da başbakan olmak gerekli değil" dedi.

-"Türkiye büyük değer"

En-Nahda hareketinin lideri Gannuşi, Türkiye'nin büyük bir değer olduğunu ve ekonomik kalkınmada ikinci büyük ülke olduğunu belirterek, Tunus'un Türkiye'nin elde ettiği başarı ve deneyimlerden faydalanabileceğini, bunlardan ders çıkarabileceğini kaydetti.

Türkiye'nin demokrasisi açısından da kendileri için örnek ülke olduğunu kaydeden Raşid Gannuşi, "Türkiye ile Tunus arasında çok iyi ilişkiler var. Gelecekte bu ilişkilerin daha da gelişmesini sağlayabilecek bir ortamın olmasını arzu ederiz" diye konuştu.

Tunus'taki seçimlerin galibi En-Nahda'nın lideri Gannuşi, kurulacak hükümette kadın bakanların mutlaka bulunacağını belirterek, partisinin kampanyası sırasında görev yapan tüm seçim danışmanlarının da Tunuslu olduğunu sözlerine ekledi.

Bu arada, ülkedeki seçimleri düzenleyen bağımsız seçim kurulu Isie'nin kısmi seçim sonuçlarına ilişkin son açıklamasına göre, 217 sandalyeli kurucu mecliste En-Nahda'nın sandalye sayısı 53'e yükseldi.

Tunus'ta pazar günü yapılan seçimlerden sonra 27 seçim bölgesinden sonucu açıklanmayan 13 bölge kaldı.

En-Nahda partisi yetkilileri, ulusal mutabakat hükümetinin en kısa sürede, en fazla bir ayı geçmeyecek sürede kurulmasının gerekli olduğuna işaret ettiler.

AA

Bu haber 1,018 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,082 µs