En Sıcak Konular

'Van için tek yürek' oldular 62 milyon topladılar

27 Ekim 2011 10:06 tsi
CNN TÜRK, Kanal D, ATV, Star TV, Fox, NTV, Kanaltürk, Beyaz TV, A Haber, 24, Habertürk, Kanal 58, Fenerbahçe TV, Bea TV, Powerturk TV televizyonlarında ortak yayınlanan 'Van İçin Tek Yürek' programında 62 milyon TL'ye yakın bağış toplandı.

“Van İçin Tek Yürek”adlı ortak yardım kampanyası yayınını canlı olarak ekrana getirdi. Dün gece saat 22.00’de CNN TÜRK’te başlayan yayında, bu eşsiz yayının hazırlıkları ve perde arkası ekrana taşındı. 22.30'da katılımcı kanalların ortak yayını başladı.

Toplam 18 yayın kuruluşu 22.30’dan itibaren “Van İçin Tek Yürek” adlı yardım kampanyası programını canlı olarak aynı anda yayınladı.

Call Center'a gelen her telefonu ünlü sanatçılar cevapladı. Kampanyaya katılanlara teşekkür eden sanatçılar izleyicilere 'oradaki vatandaşlarımızdan elinizi çekmeyin çünkü bir süre sonra orada karakış başlayacak' çağrısı yaptı.

Toplanan yardımlar, Başbakanlık’ın açtığı “Van Depremi İnsani Yardım” hesaplarına bağışlanacak. Ayrıca CNN TÜRK Radyo, Radyo D ve Radyo Moda da ortak yayına dahil oldu. Yayın boyunca 62 milyon TL'ye yakın bağış toplandı. Toplanan yardımlar, Başbakanlık’ın açtığı “Van Depremi İnsani Yardım” hesaplarına bağışlanacak.

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'ndan destek

Başbakan Erdoğan, kampanyaya Suudi Arabistan dönüşü yayına telefonla bağlanarak destek verdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da telefonla bağlanıp kampanyaya desteğini açıkladı.

Reklam gelirleri de kampanyaya

Kampanyayı düzenleyen Kanal D ve ATV televizyonları da yayın sırasında toplanan reklam gelirlerini kampanyaya bağışlayacak. Programın sunucusu Beyazıt Öztürk 1 milyon 860 bin TL'lik reklam gelirinin kampanyaya bağışlanacağını söyledi. Van’a canlı bağlantıların yapıldığı ve deprem bölgesinden görüntülerin ekrana geldiği programa konuk olan isimlerin bazıları şöyle:

Beren Saat, Engin Akyürek, Kıvanç Tatlıtuğ, Buğra Gülsoy, Öykü Karayel, Bade İşçil, Ayça Bingöl, Aras Bulut İynemli, Emir Berke Zincidi, Farah Zeynep Abdullah, Meral Çetinkaya, Bennu Yıldırımlar, Ceyda Düvenci, Songül Öden, Özge Özder, Evrim Solmaz, Serhat Tutumluer, Sevil Atasoy, Sinan Çalışkanoğlu, Orçun Kaptan, Zahide Yetiş, Aytuğ Kolankaya, Erdem Yener, Hakan Yılmaz, Pınar Altuğ, Özgür Ozan, Şevket Çoruh, Zeynep Beşerler, Bülent İnal, Şebnem Bozoklu, Ayşenil Şamlıoğlu, Aydan Şener, Tarık Tarcan, Burcu Kara, Oya Başar, Berna Laçin, Erol Evgin, Acun Ilıcalı, Ertem Şener, Saba Tümer, Kubat, Funda Arar, Hadise, Emel Sayın, Sertab Erener ile Kızılay Başkanı Ahmet Lütfü Akar.


Katılmak isteyenler yurtiçi sabit hatlar için 0800 219 20 21 no’lu ücretsiz bağış hattını; yurt dışı ve cep telefonları için 0212 429 58 00 no'lu ücretsiz bağış hattını arayarak diledikleri miktarda bağışta bulunabilir.


Hesap adı: VAN DEPREMİ İNSANİ YARDIM HESABI

T.C.ZİRAAT BANKASI
Aşağı Ayrancı Şubesi, Ankara
TL Hesabı: TR600001000820555555555031

T.VAKIFLAR BANKASI A.O.
Finansmarket Şubesi, Ankara
TL Hesabı: TR620001500158007299317599

T. HALK BANKASI
Bakanlıklar Şubesi, Ankara
TL Hesabı: TR190001200940800005000015

Yardımseverler ayrıca, 2868’e boş mesaj atarak Kızılay’a 5 TL’lik bağışta da bulunabilirler.

Bu haber 724 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,779 µs