En Sıcak Konular

Öğrenciler fazla battaniyelerini gönderiyor

27 Ekim 2011 08:06 tsi
Van’da yaşanan depremin ardından Türkiye tek yürek oldu.

Türkiye’nin dört bir yanından toplanan yardımlar akın akın Van’a gönderiliyor. İstanbul’da eğitimlerini sürdüren ve evlerinde 3 battaniyesi bulunan Eskişerhirli 2 kardeş 3. Battaniyeyi Van’a gönderdi. Merve Aydın isimli kadın ise mağaza mağaza gezerek yardımları paketlemek için koli topladı.

Beşiktaş Belediyesi, Van’da yaşanan depremin ardından ihtiyaç sahiplerine gönderilmek üzere yardım kampanyası başlattı. Vatandaşlar kampanyaya yoğun ilgi gösterdi. Kimisi giysi, kimisi yiyecek, kimisi soba, kimisi de çocuk ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak bu ihtiyaçlar doğrultusunda yardımda bulundu. İstanbul’da eğitimlerini sürdüren Eskişehirli Serpil ve Merve Büyük kardeşlerin yardımı ise manevi anlamı bakımından dikkat çekti. Evlerindeki 3 battaniyeden birine ihtiyaçları olmadığını düşünen kardeşler, 3. Battaniyeyi Van’a göndermek istedi. Beşiktaş Belediyesi’nin kampanyası aracılığı ile bu düşüncelerini hayata geçiren kardeşler, “Oradaki insanların bu tek battaniyeye bile ihtiyaçları olabilir. Onların durumunu göz önünde bulundurup, az çok demeden yardım etmek istedik. Elimizden bu kadarı geliyordu, biz de bu şekilde onlarla birlikte olduğumuzu anlatmak istedik.” dedi.

Tuğba Aydın ise arkadaşı ile birlikte iş çıkışı Taksim’de koli topladı. Yardım malzemelerini paketleyecek koliye ihtiyaç olduğunu duyan Aydın ve arkadaşı mağaza mağaza gezerek ihtiyaç dışı kolileri istedi. Aydın, dayanışmanın önemine dikkat çekerek şunları söyledi. “İstiklal Caddesi’ne çalışıyordum. İş çıkışı mağaza mağaza gezerek koli topladım. Yadım malzemeleri için koliye de ihtiyaç vardı. Oradaki insanların yaşadığı mağduriyeti dikkate almalıyız.”

Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükbalkan da kampanyaya yoğun ilgi gösterildiğini söyledi. Yardım etmek isteyenler arasında küçük çocukların, öğrencilerin ve yaşlı insanların olduğunu anlatan Büyükbalkan, ”4 yaşındaki bir çocuğun koltuğunun altında battaniye getirmesi, yaşlı bir ninenin yardım malzemelerini bırakıp depoda çalıştığını görmek ve buna benzer bir çok anlamlı durum beni çok duygulandırdı.” dedi.


Cihan



Bu haber 661 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,273 µs