En Sıcak Konular

Hayatını kaybeden öğretmenler toprağa verildi

25 Ekim 2011 19:42 tsi
Van'da meydana gelen depremde yaşamını yitiren öğretmen Esra Lap, eşi polis memuru Süleyman Lap ve 2 aylık oğulları Sami Yiğit Lap, memleketleri Amasya'da toprağa verildi.


Van'ın Erciş ilçesinde, içinde bulundukları kafeteryanın yıkılması sonucu hayatını kaybeden polis memuru Süleyman Lap (25), İngilizce öğretmeni olan eşi Esra Lap (22) ve 2 aylık oğulları Sami Yiğit Lap'ın cenazeleri yakınları tarafından Amasya'ya getirildi.

Şeyhcui Camisi'ne götürülen cenazeler, ikindi namazının ardından Amasya İl Müftüsü İsmail İpek tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrasında Şeyhcui Mezarlığı'nda toprağa verildi.

-Öğretmen Tuğba Özbek'in cenazesi, İzmir'de gözyaşlarıyla toprağa verildi

İZMİR (A.A) - Van'daki depremde yaşamını yitiren öğretmen Tuğba Özbek'in cenazesi, memleketi İzmir'de toprağa verildi.

Erciş'teki Karakoyun Lisesinde edebiyat öğretmenliği yapan ve depremde öğretmen arkadaşlarıyla bulunduğu kafeteryanın yıkılması sonucu hayatını kaybeden 24 yaşındaki Tuğba Özbek'in cenazesi uçakla İzmir'e getirildi.

Babası Recep Özbek ve yakınları tarafından Adnan Menderes Havalimanı'ndan alınan cenaze, genç öğretmenin ailesinin yaşadığı Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evin önüne getirildi. Anne Nazife Özbek ve diğer kızları güçlükle ayakta durmaya çalışırken, anneyi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Türkegül Kocaoğlu ile yakınları ve komşuları teselli etmeye çalıştı.

Genç öğretmenin evin yanındaki Hürriyet Camisi'nde kılınan cenaze namazına İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, öğretmenler ve Tuğba Özbek'in üniversite arkadaşları ve vatandaşlar katıldı. Öğretmenin duvağa sarılı tabutu, gözyaşları arasında götürüldüğü Örnekköy Mezarlığında toprağa verildi.

-Muhammet öğretmenin enkaz altındaki cesedine ulaşıldı

DÜZCE (A.A) - Van'ın Merkez'e bağlı Çakırbey köyünde asker öğretmen olarak görev yapan 24 yaşındaki öğretmen Muhammet Yurtoğlu'nun enkaz altındaki cesedine ulaşıldığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, oğullarından haber alamamaları üzerine Van'a giden Muhammet öğretmenin babası Satılmış Yurtoğlu, enkaz altından çıkarılarak, morga konulan oğlunun cesedini teşhis etti.

Van'dan gelen haber üzerine Akçakoca'da yaşayan Yurtoğlu ailesi büyük üzüntü yaşarken, Muhammet Yurtoğlu'nun cenazesinin yarın memleketi Karabük'te toprağa verileceği öğrenildi.

Van'ın Merkez'e bağlı Çakırbey köyünde asker öğretmen olarak görev yapan 24 yaşındaki Muhammet öğretmenin ailesi, Van'da yaşanan deprem sonrası oğullarından haber alamamıştı.

-Öğretmenler Ebru Naim ile Ayhan Yıldırım Kayseri'de toprağa verildi

KAYSERİ (A.A) - Van'daki depremde hayatını kaybeden öğretmenler Ebru Naim ile Ayhan Yıldırım'ın cenazeleri Kayseri'de toprağa verildi.

İngilizce öğretmeni Ebru Naim (26) için Hunat Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine, ailesi ve yakınlarının yanı sıra Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, Ticaret Odası Meclis Başkanı Bekir Adıyaman, Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları ile vatandaşlar katıldı.

Ebru Naim'in cenazesi, cenaze namazının kılınmasının ardından İldem Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Muş'un Malazgirt ilçesinde görev yapan Ebru Naim'in 2 yaşındaki oğlu Ahmet ve polis memuru eşi Oğuzhan Naim'le arkadaşının daveti üzerine depremin olduğu gün Erciş'e gittiği, oğlu ve eşinin depremden yaralı kurtulduğu bildirildi.

Depremde hayatını kaybeden sosyal bilgiler öğretmeni Ayhan Yıldırım'ın (26) cenazesi ise Kayseri'nin Özvatan ilçesinde, ilçe meydanında kılınan cenaze namazının ardından aile mezarlığında toprağa verildi.

Van'ın Muradiye ilçesinde sosyal bilgiler öğretmenliği yapan, Erciş'teki Kocapınar 50. Yıl İlköğretim Okulu'na asker öğretmen olarak atanan Yıldırım'ın deprem sırasında iki öğrenciye evinde gönüllü ders verdiği, bu öğrencilerden birinin de hayatını kaybettiği, diğerinin yaralı kurtarıldığı öğrenildi.

-1 aylık öğretmen Halime Kozalak Hatay'da toprağa verildi

KUMLU (A.A) - Van'ın Erciş ilçesinde depremde hayatını kaybeden 23 yaşındaki öğretmen Halime Kozalak Hatay'ın Kumlu ilçesi Uzunkavak Köyü Mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Halime Kozalak, Milli Eğitim Bakanlığının Ağustos atamasında Van'ın Erciş ilçesi Kocapınar Mevlana İlköğretim Okulunda Rehberlik öğretmeni olarak atanmıştı. Bekar olması ve Erciş'e yeni tayin olması nedeniyle 7 katlı öğrenci yurdunda kalan Kozalak, deprem sırasında yıkılan binasının enkazı altında kalarak hayatını kaybetti.

Yakınlarının ve köy sakinlerinin kıldığı cenaze namazının ardından genç öğretmen Kumlu Uzunkavak Mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

-Mustafa öğretmen, memleketi Konya'da toprağa verildi


Bu haber 945 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,660 µs