En Sıcak Konular

Twitter ve Facebook'tan depremzedelere yardım

25 Ekim 2011 18:18 tsi
Van'da meydana gelen depremin ardından depremzedelere yardım etmek isteyen gönüllüler, sosyal paylaşım ağlarında organize olup yardım kampanyalarına koştu.

Twitter ve Facebook'tan aldıkları mesajlarla ellerinde çocuk mamaları, ilaçlar ve hijyenik malzemelerle yardıma gelen gençler, sabaha kadar malzemelerin kolilenmesi işinde çalıştılar. Depremzedelerin yaralarını sarması için 10 TIR dolusu yardım malzemesi yola çıktı.
Van depremi, ilk kez sosyal paylaşım ağlarında organize olan binlerce kişiyi yardım organizasyonlarında buluşturdu. Kadıköy Belediyesi'nin düzenlediği yardım kampanyasına destek vermek ve toplanan yardım malzemelerini kolilemek için twitter ve facebook gibi sosyal paylaşım ağları aracılığıyla organize olan yüzlerce genç Kadıköy Belediyesi Merkez Binası'nda buluştu. Gençler, yardım malzemelerini kolilemek için çalıştı.

Öğlen saatlerinden itibaren Kadıköy Belediyesi'nin Hasanpaşa'daki merkez binasındaki Yardım Toplama Merkezi'ne gelen gençler, kısa sürede organize olarak belediye yetkilileriyle çalışmaya başladılar. Gelen yardım malzemelerini tasnif ederek, tek tek kutulara yerleştiren gönüllüler, zaman zaman twittere de girerek, ihtiyaç duyulan ve eksik olan malzeme listelerinin getirilmesi için arkadaşlarına çağrı yaptılar. Eczacılık Fakültesi öğrencisi gençler de yardım malzemeleri arasında bulunan ilaçları tasnif ederek, kolilediler.

Twitter ve facebook'tan aldıkları mesajlarla ellerinde çocuk mamaları, ilaçlar ve hijyenik malzemelerle yardıma koşan gençler, sabaha kadar malzemelerin kolilenmesi işinde çalıştılar.

CHP'Lİ 12 BELEDİYEDEN VAN'A YARDIM KAMPANYASI

Van'da meydana gelen depremin hemen ardından Depremzedelere Yardım Kampanyası başlatan SODEM üyesi 12 CHP'li belediye de, vatandaşların katkılarıyla oluşturulan yardım kolililerini yola çıkardı. Yardım TIR'larında Kadıköy, Kartal, Beşiktaş, Avcılar, Sarıyer, Adalar, Ataşehir, Maltepe, Büyükçekmece, Bakırköy, Silivri, Çatalca belediyelerinin topladığı yardım malzemeleri bulunuyor.

Sosyal Demokrat Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu ve Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Van depreminin ardından kısa sürede organize olarak yardım kampanyası başlattıklarını, vatandaşların katkıları ve gönüllülerinin çalışmasıyla koliler oluşturup deprem bölgesine gönderilmeye hazır hale getirdiklerini kaydetti. Yardımların Van'da dağıtımını orada incelemelerde bulunan CHP'li belediye başkanlarının organize edeceğini belirten Öztürk, "Depremin yaralarını sarmak için el ele verdik. Vatandaşlarımızın bize ulaştırdığı yardım malzemelerini twiter, facebook gibi sosyal paylaşım sitelerinde buluşup gelen gönüllülerimiz koliledi. Kolilerde Kızılay'ın belirlediği su, ilaç, serum, hijyenik malzeme, mama, çocuk bezi, her türlü kuru gıda, kışlık giysi, battaniye ve yorgan gibi malzemeler var. 10 TIR dolusu malzemeyi bugün sevgi ve selamlarımızla yolculadık. Yardımlarımız devam edecek destek veren herkese teşekkür ediyoruz." dedi.

(CİHAN)


Bu haber 750 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,503 µs