En Sıcak Konular

Kayseri Şeker Fabrikası’nda 8 gözaltı daha

25 Ekim 2011 17:09 tsi
Ergenekon’un kasası olduğu iddia edilen Kayseri Şeker Fabrikası’ndaki yolsuzluklara karşı 1 yıl önce başlatılan operasyon derinleşiyor.

Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından Kayseri Şeker Fabrikası'nda yürütülen soruşturma kapsamında 8 kişi daha gözaltına alındı. Bir ay önce 6 Eylül 2011'de düzenlenen operasyonlarda da 30 kişi gözaltına alınmıştı. Operasyonların Ergenekon'la bağlantılı olabileceği iddia ediliyor. Ergenekon sanıklarından İbrahim Şahin’in, yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınan Kayseri Şeker Fabrikası Başkanı Vedat Ali Özışık’a Glock marka silah hediye ettiği iddia edilmiş, Özışık'ın diğer Ergenekon sanıklarıyla da irtibatı tespit edilmişti.

Kayseri’de geçen yıl Kasım ayında gözaltına alındıktan ve Ankara’da özel yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından sorgulandıktan sonra tutuklanan Yönetim Kurulu eski Başkanı Vedat Ali Özışık ve 10 arkadaşıyla ilgili dava sürecinde yeni gözaltılar yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Kayseri'de, aralarında siyasetçi, oda yöneticileri ve görevlileri ile gazetecilerin de bulunduğu 8 kişi ev ve iş yerlerinden gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Kayseri Şeker Fabrikası'ndaki yolsuzluk iddialarıyla ilgili daha önce de gözaltına alındığı öğrenilen M.Ç ve S.Y'nin Ankara'ya gönderildiği öğrenildi. B.A, M.T, R.Y, V.A, M.E ve H.A.K'nın ise Kayseri Emniyet Müdürlüğünde ifadelerinin alınması bekleniyor.

Kayseri Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kayseri Şeker Fabrikası operasyonu kapsamında Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısının talimatı üzerine Kayseri'de bu sabah 8 kişinin gözaltına alındığını söyledi. Aydın, "Bazı kişiler Ankara'ya doğrudan gönderildi. Diğerinin de ifadeleri alındıktan sonra savcılığın talimatına göre ya serbest bırakılacak veya Ankara'ya gönderilecek" diye konuştu.

SORUŞTURMA 1 YILDIR SÜRÜYOR

Operasyonların Ergenekon soruşturmasıyla bağlantılı olabileceği iddia ediliyor. Kayseri Şeker Fabrikası’ndaki yolsuzlukların Ergenekon’un kasası olduğu iddia edilmişti. Ergenekon sanıklarından İbrahim Şahin’in, yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınan Kayseri Şeker Fabrikası Başkanı Vedat Ali Özışık’a Glock marka silah hediye ettiği iddia edilmiş, Özışık'ın diğer Ergenekon sanıklarıyla da irtibatı tespit edilmişti.

ÖZIŞIK'IN ERGENEKON BAĞLANTILARI

80 bin çiftçinin ortak olduğu Kayseri Şeker'in parasıyla Boğaz'da yalı tutan, 2 milyon euroluk makam aracına binen, fabrikaya akrabalarını dolduran Yönetim Kurulu Başkanı Özışık'ın çok büyük yolsuzluk yaptığı iddiaları üzerine soruşturma başlatılmış, Özışık ve 10 arkadaşı yolsuzluk ve çete kurma suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. Özışık'ın yönetimindeki Kayseri Şeker Fabrikası'ndan, Diyarbakır'da görülen faili meçhuller davasında tutuklu yargılanan Kayseri İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz'ün avukatı Mustafa Olcayto Özhan'a çeşitli tarihlerde eski tutarla 2 trilyon lira gibi rekor miktarda para aktarıldığı belirlenmişti. Özışık'ın diğer Ergenekon sanıklarıyla bağlantı ve ilişkileri de dikkat çekmişti. İbrahim Şahin'e ait ajandada 'Kayseri Pancar Kooperatifleri Başkanı V.A.' diye söz edilen şahsın da Vedat Ali Özışık olduğu iddia ediliyor. Şahin'in ajandasında V.A.'nın Mehmet Ağar, Susurluk hükümlüsü Korkut Eken ve eski MİT müsteşar yardımcısı Mehmet Eymür'e para aktardığı bilgisi yer alıyor.

Abdullah Harun / kontrgerilla.com



Bu haber 767 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,532 µs