En Sıcak Konular

Operasyonun adı çok özel

25 Ekim 2011 14:18 tsi
Operasyonun adı çok özel Ağırlıklı olarak Çukurca ve çevresi ile sınır ötesindeki belli noktalarda başlatılan operasyona, PKK'nın da çok yakından tanıdığı bir isim verildi.

22 taburla düzenlenen operasyonun ismi resmi kayıtlara “Murat Bek-1” olarak geçti.

ŞEHİT ÜSTEĞMEN MURAT BEK KİMDİR?

Çukurca'da 8 ayrı noktaya eş zamanlı düzenlenen saldırıda Kekliktepe Üs Bölgesi'nde 21 şehit verilirken, aynı oranda saldırıya uğrayan Asayiştepe'de Murat Bek üstün bir direniş sergilemiş ve sadece iki Mehmetçiği kayıp verdikten sonra kendisi şehit düşmüştü. Nişanlısı ile evlilik hazırlığı yapan Asayiş?Tepe Karakol Komutanı Üsteğmen Bek'ten geriye karakolda beslediği beyaz güvercinleri kalmıştı.

Kazan'da dün 15 terörist öldürüldü

Hakkari kırsalında Kazan Vadisi-Dağlıca-Çukurca bölgesinde aralıksız olarak süren ve zaman zaman Irak'ın Kuzeyi'ne taşan operasyonlarda ölü ele geçirilen terörist sayısı 100'ü aştı. Son olarak dün Jandarma Özel Harekat birlikleri tarafından 15 terörist ölü olarak ele geçirildi. Kavaklı Kampı'nın yok edilmesiyle başlayan ve Hakkari kırsalındaki bütünterörunsurları yok edilinceye kadar devam etmesi planlanan zincirleme operasyonlarda yeni taktikler deneniyor.

Heron tespitleri, Telsiz kestirmeleri ve insan istihbaratıyla nokta vuruş şeklinde gerçekleştirilen operasyonlarda, Kavaklı'daki gibi sıfır zaiyat parolası izleniyor. Jandarma Özel Harekat'ın yoğun olarak kullanıldığı Özel Kuvvetler ve Komando taburlarının destek verdiği operasyonlarda, yorgunluk ve saldırıya açık hale gelme riski nedeniyle tam istihbarat alındıktan sonra çok hızlı biçimde hedef alana girip imha gerçekleştirildikten sonra birlikler helikopterlerle geri çekiliyor.

Cesetler harekat bitince alınacak

Birliklerin dar alana sıkıştırdığı teröristlere karşı mümkün olduğunca hava gücü kullanılırken, her operasyonun planlaması bizzatGenelkurmayBaşkanı Orgeneral Özel'in onayından geçiyor. Operasyonla ilgili bilgiler tek merkezde toplanarak değerlendiriliyor. Kesin istihbarat alındıktan sonra arazinin şekline göre her operasyonda hangi unsurun nasıl kullanılacağına ayrı ayrı karar veriliyor. Özellikle hava operasyonları sonrası vurulan ve insansız hava araçlarıyla tespiti yapılan 100'ü aşkın ceset olduğu ifade ediliyor. Bölge tehlikesiz duruma gelene kadar riskli yerlerdeki cesetlerin toplanmayacağı açıklandı.

TSK Haftanin kampına girdi

Reuters haber ajansı, Türk Silahlı Kuvvetleri tanklarının Kuzey Irak'taki Haftanin kampına doğru ilerlediğini duyurdu. Ajans haberini Türk güvenlik kaynaklarına dayandırdığını açıkladı. (Star gazetesi)

Bu haber 1,765 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,780 µs