En Sıcak Konular

AP'de depremde ölenler için saygı duruşu

25 Ekim 2011 13:36 tsi
Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Jerzy Buzek, Türkiye halkına başsağlığı dileyerek, hayatını kaybedenler anısına bir dakikalık saygı duruşu çağrısında bulundu.

Fransa'nın Strazburg kentindeki Avrupa Parlamentosu'nda bir araya gelen AB üye ülkelerin parlamenterleri, dün Van'da meydana gelen deprem dolayısıyla hayatına kaybedenler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Tunus tarihinde bir ilk olan demokratik seçim sürecinden, Libya'nın demokratik sürece geçişi, İspanya'daki ETA terör örgütünden, Türkiye'nin Van şehrinde meydana gelen depreme ilişkin birçok konu başlığının ele alındığı toplantıda açıklama yapan Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Buzek, Arap Baharının fitilini ateşleyen Tunus halkının, 'Milli Kurucu Meclisi'ni seçmek için ilk kez sandık başına gitmesi hakkında "Tunuslular dün kendi ülkelerinde ilk kez özgür ve demokratik bir seçim sürecinde oy kullandılar.

Bu an Tunus ve Arap dünyası için tarihi bir andır. Huzurlu ve sorumlu bir şekilde gerçekleşen seçimler umarım yeni parlamentoya ve hükümete şans getirir.Avrupa Parlamentosundan gözlemci bir heyet seçimleri izlemek için oradaydı. Önümüzdeki günlerde bir rapor hazırlanacak. Tunus'taki Arap baharının başlangıcından beri Tunus'a ikinci kez ziyaret edeceğim Pazar günü" dedi.

Libya eski lideri Muammer Kaddafi'nin öldürülmesinden sonraki Libya'nın demokratik süreci hakkında konuşan Buzek, "Libya güneydeki komşuları gibi artık demokrasi yolunda geçici bir hükümet için yeni bir siyasi sistem oluşturabilir. Libya halkı için temel özgürlüklere saygı ve hukukun üstünlüğü gibi değerlere güven başlamalıdır. Bu Cumartesi Tunus'a gitmeden önce orada acil ve güncel konular hakkında görüş bildirmek için orada olacağız. Yıllar süren Kaddafi diktatörlüğünden sonra Libya'nın tamamen özgür olması gerçeğini memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.

İspanya'daki ETA terör örgütünün silah bırakması ve haraç almaya son verdiğini açıklaması hakkında konuşan Buzek, "Geçtiğimiz hafta İspanya halkı adına iyi bir haber aldık. Terör örgütü ETA silahlı eylemlerine bir son verdiğini ve silahsızlanacaklarını açıkladı. İspanya yıllardır terörle mücadele vermiştir" dedi.

Dün Van'da meydana gelen deprem dolayısıyla Türk halkına taziye dileklerini sunan Buzek, "Türkiye'den trajik bir haber aldık. 200'den fazla kişi meydana gelen deprem sonucu hayatını kaybetti. Avrupa Parlamentosu olarak ölenlerin ailelerine ve Türk halkına taziyelerimi sunuyorum. Türkiye'nin yaşadığı acı duruma ortak olmak için hayatını kaybedenler anısına bir dakikalık saygı duruşu çağrısında bulunuyorum" dedi.

Bu haber 662 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,697 µs