En Sıcak Konular

Demirtaş: 'Yardımlarda kardeş kokusu var'

25 Ekim 2011 13:24 tsi
7,2'lik depremin ardından siyasiler de Van'ın yaralarını sarmak için harekete geçti. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ardından BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş dün bölgeye gitti.

BDP'li vekiller ile birlikte bölgede incelemelerde bulunan Demirtaş, Van'daki ilk izlenimlerini Twitter hesabından paylaştı. Canikli'de karşılaştıkları manzarayı "Canikli köyündeyiz. Yıkılmayan ev yok. Üç katlı okul yerle bir olmuş ve maalesef 10 ölü." ifadeleriyle aktardı.

Gönderilen ilk yardımların dağıtıldığını anlatırken, "Kızıltepe, Cizre ve Nusaybin'den gelen battaniye ve gıdaları ulaştırdık. Her koliden yardımınızla birlikte sıcak selamınız da vardı. Teşekkürler." dedi. Valilik, belediye ve STK'lar el ele verip iyi bir koordinasyon sağlanırsa kısa sürede yardımların her yere ulaşacağına dikkat çeken Demirtaş, "Türkiye'nin dört bir yanından gelen yardımlarda kardeş kokusu, kardeş selamı var. Herkese teşekkürler." ifadelerini kullandı.

BDP lideri, PKK'ya yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı'na ise farklı konuştu. İnceleme yaptıkları köylerde vatandaşların ciddi yaşam malzemesi sıkıntısı çektiğini savunarak, "Gidip inceleme yaptığımız köylerde insanların ne kadar sahipsiz olduğunu gördük. Dünden beridir devlet ve hükümet yetkilileri daha Van'a ulaşamamıştır. Köylerde ailelere herhangi bir devlet yardımının yapılmadığını gözlerimiz ile gördük." diye konuştu.

BDP, deprem sebebiyle gensoru önergesini geri çekti

Bu arada BDP grubu, geçen hafta İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin hakkında verdiği gensoru önergesini, deprem sebebiyle geri çekti. Grup Başkan Vekili Hasip Kaplan, önergeyi geri alma sebebini "Türkiye büyük ortak bir acıyı yaşarken Meclis gündemini gensoru ile meşgul etmek istemedik.Yaraları sarma, dayanışma zamanı." diye açıkladı.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Kaplan, yarın Meclis'te yapılması kararlaştırılan terör konusundaki genel görüşmenin de haftaya ertelenmesini istedi. Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını cevaplayan TBMM Başkanı Cemil Çiçek de BDP'nin gensoru önergesini geri çekmesini, 'doğru bir tavır' olarak değerlendirdi. "Bu ortamda bu işlerin konuşulması çok da sağlıklı olmazdı." dedi. Çiçek, terörle ilgili genel görüşmenin yapılıp yapılmayacağına ilişkin soruya ise "İçtüzük imkân verirse, bir çözüm bulmaya çalışıyoruz." karşılığını verdi.

Zaman

Bu haber 746 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,143 µs