En Sıcak Konular

Jamal'dan Wall Street göstericilerine mesaj

25 Ekim 2011 11:54 tsi
1981 yılında bir polisi vurduğu iddiasıyla tutuklanan siyahi gazeteci Mumia Abu Jamal, 30 yıldır ABD cezaevlerinde tutuluyor. Abu Jamal'ı yargılayan yargıç 'bu pis zenciyi kızartacağım' diyerek elektrikli sandalye ile ölüme mahkum etmişti. Abu Jamal ka

ABD'li siyahi gazeteci Mumia Abu Jamal, 1981 yılında ABD'li bir polisi öldürdüğü iddiasıyla 30 yıldır cezaevinde. Yargıçların ırkçı hakaretler ederek elektrikli sandalyede ölüme mahkum ettiği Jamal, gazetecilik mesleğini bir radyo sistemi aracılığı ile sürdürüyor. Jamal, ABD'de gelişen Wall Street'in, paranın tahakkümüne karşı işgal edilmesi eylemine ilişkin yayınladığı mesajında "Bu halkın gücüdür" dedi.

Kapitalizmi ve onu besleyen politikacıları eleştiren Jamal'ın www.prisonradio.org adresinde yayımlanan mesajı şöyle:

"Aşağı Manhattan'da bulunan Zucotti Park'takiler (Göstericiler tarafından adı Özgürlük Meydanı olarak değiştirilen park), binler bankaların ihanetlerine, Wall Street'in acımasız açgözlülüğüne, işsizliklik vebasına ve politikacıların para patronlarına duyduğu ödlek itiatine karşı isyanı yükseltiyor.

Kısacası protestolarının odak merkezi, özellikle 2008 sonbaharında ekonominin tepetaklak olmasından bu yana açgözlülüğü daha da belirginleşen kapitalizm.

Ağırlıklı olarak gençler tarafından başlatıldı, varoş gençlerinin, öğrencilerin, öğretmenlerin ve kayda değer sayıda ak saçlıların desteğini aldı.

Bu gösteriler, toplumsal hoşnutsuzluğun kontrol edilmesi güç bir yangın gibi yayılmasından kaynaklanıyor. Wall Street, ve sonra, günler sonra, Boston, Baltimore, Filedelfiya, Los Angeles ve dahası... Politikacı denilen profesyonel ihanetçiler tarafından bize getirilen ahbap-çavuş kapitalizmini protesto eden eylemler, fırtınadan sonraki mantarlar gibi her yere yayıldı.

Ve yeri gelmişken, politikacılar, kan bankasındaki vampirler gibi iktidar tekellerini tehdit edebilecek hareketin canlılığını emmek için Wall Street'e hücum ediyor.

Çünkü politikacılar, bir yandan protestocuların karşı çıktığı korkunç patronlara hizmet etmeye devam ederken, eylemi suistimal etmek ve zayıflatmak için ilgileniyor. Wall Street'e karşı duran politikacıları bir elinizle sayabilirsiniz ve hala geriye birkaç parmağınız kalır.

Muhtemelen Amerika'nın kölelik karşıtı büyük beyaz devrimcisi John Brown politikacılara çok az saygı duyuyordu. Ailesine şöyle demişti: "Profesyonel politikacaılara asla güvenemezsiniz; inançları olsa dahi, onlar her zaman çıkarları uğruna ilkelerini satmaya hazırdırlar."

Bunu düşünün. Şimdi bildiğiniz tüm politikacıları düşünün. Gördünüz mü?

Bu, Kahire ve Wisconsin'deki kitlesel eylemlerle kısmen kıvılcımlanan "Halkın Gücüdür". Diğer kıvılcımlar Troy Davis (20 yıl önce bir polisi öldürdüğü iddiasıyla 21 Eylül 2011'de idam edilen siyah ABD'li ç.n.) adaletsizliğidir, New York polisi tarafından birçok protestocuya yönelik gerçekleştirilen saldırıdır, siyasi kast tarafından yoksullar ve işçi sınıfı üzerinde uygulanan baskıdır, yabancı ülkelerdeki akılsız savaşlarla uzun ve heba edilmiş yılların hoşnutsuzluğudur.

Bu "Halkın Gücüdür"

Aynen devam etsin."

ETHA



Bu haber 683 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,281 µs