En Sıcak Konular

Ölü sayısında son rakam

25 Ekim 2011 11:09 tsi
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Van depremi ile ilgili yeni resmi rakamları açıkladı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Van depreminde saat 09.30 itibariyle 366 kişinin öldüğünü, 1301 kişinin yaralandığını ve yıkılan bina ile ağır hasarlı bina sayısının 2262 olduğunu açıkladı.

Açıklamada, AFAD Başkanlığı tarafından Van Valiliği emrine acil ihtiyaçların karşılanması için ilk etapta 3 milyon TL acil yardım ödeneği gönderildiği, Başbakanlık tarafından başlatılan yardım kampanyasında toplanan iyk günde 263 bin TL toplandığı, 48 il ve 39 kurumdan arama kurtarma, sağlık ve ilk yardım personeli ile ekipmanları, 14 THY, 21 askeri ve 2 özel kargo uçağı olmak üzere toplam 37 uçak ve araçlarla bölgeye sevk edilduği belirtildi.

AFAD Başkanlığı'ndan 20 kişilik bir teknik heyetin Van'a ulaştırıldığı kaydedilen açıklamada şöyle devam edildi:

"Ayrıca, çeşitli illerden 200 teknik personel görevlendirilmiştir. 3 askeri kargo uçağı da personel ve malzeme transferi yapmak üzere, Ankara-Van arasında ulaşım zinciri oluşturulmuştur. Çadır ve battaniye ihtiyacının karşılanması için 5 sivil, 3 askeri olmak üzere toplam 8 uçakla sevkiyat devam etmektedir. Karayolu ile de ihtiyaç malzemelerinin nakli sürmektedir. Kalıcı konutların inşası için TOKİ'ye talimat verilmiş olup, afetzede konutları en kısa sürede tamamlanacaktır. Geçici barınma amacıyla da 3 bin adet konteynırın üretimi için çalışmalara başlanmıştır ve bir ay içerisinde bölgede kurulması planlanmıştır.

Bölgeye toplam 3.346 arama-kurtarma, 787 sağlık personeli, 16 arama köpeği, 563 iş makinesi ve araç, 7'si hava ambulansı olmak üzere 138 ambulans, 33 jeneratör, 95 seyyar tuvalet, 11.211 çadır, 25.539 battaniye, 1.120 gıda paketi, 10.064 gıda kolisi, 21 seyyar mutfak, 2.619 mutfak seti, 5.139 katalitik soba, 425 uyku tulumu, 1mobilfırın ve 13 ton kumanya gönderilmiştir. Bölgeye gönderilen arama-kurtarma, ilkyardım ve sağlık personeli ile ayni yardımların organizasyonunu yapmak üzere Başkanlığımızca;AnkaraEsenboğa, İstanbulAtatürkveİzmirAdnan Menderes Havalimanlarına birer koordinatör ve yeterli sayıda personel görevlendirilmiştir. İlgili bakanlıklar; arama-kurtarma, geçici barınma, enkaz kaldırma, sağlık, psikososyal destek çalışmalarının kesintisiz olarak yürütülmesi amacıyla, afet ve acil durum merkezleri ikinci bir bildirime kadar 7 gün 24 saat çalışma esasına göre faaliyete geçirilmiştir.

Van Valiliği emrine; psikolojik ve sosyal destek hizmetlerinin verilebilmesi için uygun nitelikte ve yeterli sayıda personel görevlendirilmiştir. Arama-kurtarma ve ilk yardım çalışmaları kesintisiz olarak devam etmektedir."

AKUT ENKAZ ALTINDAN 13 KİŞİYİ KURTARDI

Depremin ardından Van'a giden Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekiplerinin saat 00.30 tibariyle enkaz altından 13 kişiyi canlı olarak çıkardığını ve çalışmalarının aralıksız sürdüğünü açıklandı.

AKUT Arama Kurtarma Derneği'nin 16 bölgedendeprembölgesine gönderilmiş olan 174 gönüllüsü, 6 arama köpeği ile deprem bölgesindeki 8 enkaz üzerinde çalışmalarına devam ettiği bildirildi. Bu personele ilave olarak operasyon bölgesindeki gönüllülerinin koordinasyonundan sorumlu olan 24 kişilik bir kriz merkezi yönetimi ekibi de AKUT Genel Merkezinde, ekiplerin yola çıktığı andan itibaren çalışmalarını yürüttüğü öğrenildi.



Bu haber 658 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,764 µs