En Sıcak Konular

'Kışın meyve ve pekmez tüketin'

25 Ekim 2011 11:20 tsi
'Kışın meyve ve pekmez tüketin' Uzmanlar, havaların soğuması ile birlikte yazdan kalma beslenme alışkanlıklarının değiştirilmesi uyarısında bulunuyor.

Manavgat Sağlık Derneği(MASADER)Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Emin Canan, yazdan kalma beslenme alışkanlığının sürdürülmesi halinde üst solunum yolu hastalıklarına yakalanmanın daha kolay olacağını söyledi. Gribal enfeksiyon hastalıklarından korunma ile ilgili MASADER'de açıklama yapan Canan, mevsim değişikliğine bağlı üst solunum enfeksiyona bağlı hastalıklara yakalanmamak için bol bol C vitamini ihtiva eden meyvelerin tüketilmesinin yararlı olacağını kaydetti.

Canan, anne ve babaların çocukların mevsim değişikliğine bağlı üst solumum yolu hastalıklarına yakalanması için okula göndermeden önce mutlaka bir bardak portakal suyu içilmesinin vücut direnci için çok yararlı olacağını ifade etti. Hastalıklara karşı vücut direncinin arttırılması için mandalina, portakal, limon, greyfurt ve nar tüketilmesini öneren Canan, şeker hastası olmayan genç ve yaşlılarında yatmadan önce üzüm veya keçiboynuzu(harnup) pekmezi içmelerinin yararlı olacağını söyledi.

Canan sözlerini şöyle sürdürdü: "Yazdan kalma beslenme alışkanlığımızı sürdürmeye devam edersek hemen hastalarınız. Üst solunum hastalıklarına yakalanmama ve vücut direncimizin güçlü olması için bol bol C vitamini deposu meyveler tüketelim. Sabahları mutlaka bir bardak portakal suyu içelim. Kahvaltı soframızda pekmezi eksik etmeyelim. Meyve şekeri pekmez vücut direncimizi kuvvetli kılar."

CİHAN
 

Bu haber 1,180 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,338 µs