iyibilgi Ankara iyibilgi Ankara

En Sıcak Konular

Bir genel başkanın afet anındaki ko(r)kusu...

25 Ekim 2011 10:08 tsi
Bir genel başkanın afet anındaki ko(r)kusu... PKK’nın siyasi uzantısı olmak gibi ‘dahası olmayan’ bir iddia ile suçlanmanın aşılamayacağı düşünülebilir.. Oysa mümkünmüş. Selahattin Demirtaş performansıyla hepimizi etkiledi… iyibilgi Ankara

BDP’nin Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Van’da yaşanan deprem trajedisine yönelik ‘karşılaması’nı, her tür “ayrımcı yaratıcılığın” özel bir sınıfına koymak gerekiyor.

“Türkiye’nin dört bir yanından gelen yardımlarda kardeş kokusu, kardeş selamı var” yersiz cümlesi ders olarak okutulsa yeridir.

Acı tarafı ise şu: Van depremi bu türden acılarda zaten hızlı ve yoğun biçimde biraraya gelip, kocaman bir yardım eli yaratan Türk insanı için biraz daha farklı duygularla yaşandı.

Terör trajedisinin hemen üzerine gelen afet, ülkedeki birlik ve yardım duygusunu iyice biledi ve herkes “bir saniye dahi düşünmeden” maddi-manevi elini taşın altına soktu.

Türkiye’nin tüm şehirlerinde gece yarılarına, sabaha kadar yardım kolileri hazırlandı. Twitter gibi sosyal ağlarda saniyede akan yardım mesajları okumak bile zorlayıcı hal aldı.

Kimsenin de aklına gelmedi Demirtaş’ın kastettiği o çirkin ima. Kimse böyle bir şeyi düşünmedi değil, aklına gelmedi! Sebebi de gayet açıktı: Yoktu böyle bir şey.

Ama birisi çıkıp, o güzel paketlenmiş cümlenin aslında ne söylediğini sanki okuyan anlamayacakmış gibi, herşeyi berbat etmek istedi.

İstedi de ne oldu: Hiçbir şey!. Türkiye oluk oluk Van’a akıyor.. Yarın öbür gün ülkenin bir başka şehrinde bir başka afet olduğunda da aynısı olacak.

www.iyibilgi.com



Bu haber 3,293 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    3,256 µs