En Sıcak Konular

İşte TSK'nın sızmalara karşı aldığı önlem!

25 Ekim 2011 09:39 tsi
Taarruz helikopterleri Kobra'ların olası sınır sızmalarında daha çabuk devreye girmesi için yeni önlem alındı.

K. Irak'taki Bamerni ve Kanimasi'de konuşlu iki Türk üssü genişletilecek. Bamerni'de helikopterler konuşlandırılacak. Kanimasi'ye ise bordo bereli komando takviyesi yapılacak.

Hakkâri Çukurca'da 24 askerin şehit edildiği saldırının ardından alınan güvenlik önlemleri genişliyor. Devam eden operasyonların yanı sıra Kuzey Irak'ta konuşlu iki Türk birliğinin görev kapsamının genişletilebileceği değerlendiriliyor. Taarruz helikopterleri Kobra'ların olası sınır sızmalarında daha çabuk devreye girmesi için Bamerni'deki Türk birliğinin modernleştirilmesi gündemde. Keşif ve gözetleme yapan birliğin hava üssüne dönüştürülerek Kobra ve personel taşıcıyı Sikorsky helikopterlerinin konuşlandırılması planlanıyor. Akıncılar olarak bilinen, Kanimasi'de konuşlu birliğinin de daha aktif hale getirileceği öğrenildi. Sınırın 5 kilometre içinde kurulan birlik teröristlerin geçişlerini kontrol, keşif ve gözetleme için oluşturulmuştu. Yeni tank ve mühimmatların sevk edileceği birliğin operasyona çıkan Kanimasi'ye bordo berelilerden oluşan birkaç timin de takviye edilebileceği ifade edildi.

Tanklar ve zırhlılar sınırı geçti

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 22 tabur 10 bin askerle Irak'ın Kuzeyindeki 5 ayrı bölgede başlattığı kara harekatı devam ederken, Silopi-Irak sınınının sıfır noktasındaki Siyahkaya karakolundan Kuzey Irak'a giden 20 tank ve 30 zırhlı aracın hedefi, PKK'nın Haftanin kampı. Dün sabah erken saatlerden itibaren bölgedeki sınır birliklerinden 20 paletli tank ile 30 adet Reo adı verilen zırhlı araç Siyahkaya karakoluna geldi. Bir yandan da Türkiye-Irak sınırının sıfır noktasındaki Hezil Çayı üzerine çelik asma köprüler kuruldu. Daha sonra olası mayınlı saldırılara karşı sinyal kesici araçlar eşliğinde önce tanklar tek sıra halinde Hezil çayı üzerinden Irak topraklarına girdi. Ardından Genelkurmay'a bağlı Özel Kuvvetlerden oluşan birlikleri taşıyan 30 adet Reo adı verilen zırhlı araçlar Kuzey Irak'a giriş yaptı. Tanklar, örgütün Türkiye'ye geçiş yolu olarak kullandığı Haftanin kampına yöneldi. Zırhlı birliklerden bazıları da Irak toprakları içinde yer alan Sinaht Vadisine girdi. Yine bu bölgeye yakın olan Kanimasi bölgesinde ise iletişimi sağlayan telefon şebekelerinin kesildiği bildirilirken, dün akşam saatlerinden itibaren Kobra helikopterler büyük Zap ve küçük Zap'ı yoğun biçimde bombaladı. Kuzey Irak'taki Kanimasi bölgesindeki Yekmal ve Tırvaniş köylerine yakın noktalarda yer alan PKK kampları ile Çukurca'nın karşısındaki Metina kampının karşısında yer alan Kırmızı Tepe bölgesi de F-16'lar tarafından yoğun bombardımana tutuldu. Operasyonların yoğunlaştığı bölgeler sivillere kapatılarak, seyyar peşmerge kontrol noktaları kuruldu.

SABAH GAZETESİ 


Bu haber 683 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,105 µs