En Sıcak Konular

'İstihbarat sorumlularından hesap sorulmalı'

22 Ekim 2011 12:39 tsi
MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Çukurca saldırısının istihbarat boyutundaki ihmalkarlığın sorumlularının ortaya çıkartması ve millet adına hesap sorulması gerektiğini söyledi.

Aydın, Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, terörle mücadele şehit olan asker ve polislere rahmet, yakınlarına da başsağlığı diledi. Son terör saldırılarının Türkiye'nin her yerinde büyük bir infiale neden olduğunu hatırlatan Aydın, "Vatandaşlarımız da bu süreç içerisinde şehitlerine olan vazifelerini layıkıyla yerine getirdiler. Alsında bu millet dayanışmamızın, ülkenin bütünlüğüne olan saldırılar karşısında millet bütünlüğümüzün çok güzel bir numunesini oluşturdu. Böyle bir olay karşısında milletimizin sağduyulu davranması da belki de milli geleneğimizden gelen çok önemli bir hassasiyetimiz. Birliğimizi, bütünlüğümüzü muhafaza edecek önemli bir sigortamız olarak önümüzde duruyor. Bunu da bir defa daha görmek ülkemizin geleceği açısından daha ümitli olmamıza da imkan ve fırsat verdi." dedi.

Aslında Türkiye'nin bu sürece birden bire gelmediğini ifade eden Aydın, terörle mücadele konusunda yanlış bir teşhisle, yanlış bir yolda yüründüğünü ve bunun bedelinin de çok ağır ve acı olduğunu anlattı. Aydın, bu sürecin en önemli iki mihenk noktasının 2009 yılında Habur'da yaşananlar ve devlet görevlileri ile PKK yöneticileri arasında Oslo'da yapılan görüşmenin basına sızması olduğunu savundu.

Terörün bu hale gelmesinin sorumlusunun hükümet olduğunu iddia eden Aydın, "300-400 kişiyle sınırı geçip dört gün önce de Cumhurbaşkanımızın ziyaret ettiği bir mevziye yapılan baskının istihbarat boyunu hükümet bize açıklamak zorundadır. İşi askere, polisi yıkarak işin kolayına kaçamazlar. Bu işin istihbarat boyunun niye ihmal edildiğinin, niye gerçekleşmediğinin izahını hükümet vatandaşına yapmak zorundadır. Çünkü dört aydır verdiğimiz kayıp 100'ü geçti. Bunun sorumlusu bu işin başında olanlardır. 'Muhalefet teklifi varsa yapsın' demekle de sorumluluktan sıyrılamaz. Bu işin istihbarat boyutundaki sorumlular belirlenmeli, devlet olmanın, hükümet olmanın gereği yapılarak bunlardan hesap sorulmalıdır, istifaları alınmalıdır. PKK ile görüşen heyet içerisindeki MİT müsteşarı bana göne derhal istifa etmelidir." ifadelerini kullandı.

Türkiye, Amerika ve Irak arasında üçlü istihbarat paylaşımı anlaşması yapıldığını söyleyen Aydın, tüm bunlara rağmen teröristlerin nasıl olup da ellerini kollarını sallaya sallaya gelip sadırı yaptığını ve geri gittiğini sordu. Aydın, "Bu işin istihbarat boyutundaki ihmalkarlığının sorumluları kimse hükümet bunları ortaya çıkartmalı, millet adına hesap sormalıdır." dedi.

Milletvekili Aydın, bu işi bitirmenin yolunun da terör kamplarına yapılacak arındırma-temizleme harekatı ile mümkün olacağını söyledi. Bu konu üzerinden siyaset yapılmaması gerektiğinin de altını çizen Aydın, sözlerine şöyle devam etti: "Bu gereğini yapan insanın yanında bütün muhalefeti bulacağı bir konudur. Ama o iradeyi ortaya koymak zorundasın. Dün akşam olduğu gibi; Genel Başkanımız Devlet Bahçeli sayın başbakanı aradı ve ' bu konuda yanınızdayız' diyerek desteğini iletti. Bu konudan siyaset yapamayız, yapmamalıyız. Ama ihmali, sorumluluğu olanlar da sorumluluğunu taşımalıdır."

(CİHAN)



Bu haber 920 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,007 µs